Кирил Петков: Няма да подкрепим първия мандат, това е силата на свободата

OFFNews 01 юли 2024 в 09:31 1910 0

Кирил Петков

Снимка БГНЕС

Съпредседателят на ПП Кирил Петков

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков изпревари представянето на проектокабинета на ГЕРБ при връчването на първия мандат днес, като обяви, че коалицията няма да подкрепи партията на Борисов. 

Точно в 9 ч. президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на Росен Желязков, предложен за премиер, като Желязков представи и проектоминистрите

"Няма да подкрепим правителството на ГЕРБ-ДПС, за което си мечтае Пеевски, защото следващите реформи, нужни на България, са невъзможни с тях", написа малко преди 9 ч. Кирил Петков във Фейсбук. 

Според него цялата сила на Пеевски идва от три места: "алчност и страх на калинките в институциите; Борисов е дал партията си под наем заради собственото си спокойствие; ниската избирателна активност, иначе депутатите му могат да паднат наполовина още на следващите избори, ако вдигнем броя на гласуващите".

"Можем да откажем и отказваме правителство с първия мандат. Това е силата на свободата", категоричен е съпредседателят на ПП.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ще се разцепи ли ДПС