Касим Дал: Доган, Пеевски и Цветанов управляваха заедно

OFFNews 22 февруари 2014 в 12:03 4663 5

Касим Дал

Ахмед Доган, Делян Пеевски и Цветан Цветанов са управлявали заедно. Пеевски е човекът, който говори чрез устата на Доган, а явно и Цветанов е замесен, като се имат предвид тези 40 срещи с Пеевски в Министерството на вътрешните работи. Това заяви пред bTV бившият член на ДПС Касим Дал.

По повод изявлението на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов от парламентарната трибуна, че ще следва пътя на Осман Калъч и Ахмед Доган, Нури Адалъ и Ахмед Давутоглу, с което предизвика смут, Дал обясни, че Хафъзов е бил използван, за да нагнети обстановката, тъй като нищо в партията не се случва без знанието на председателя.

Тези имена са много противоречиви и младият депутат явно не знае историята на тези личности, които спомена. Той цитира името на Нури Адълъ заедно с това на Доган – първият е бил по затворите повече от 23 години и умира в мизерия, а вторият е острието на ДС и е изпълнявал задачи против етническите турци в България, допълни Касим Дал.

По повод скандала около агитацията на чужд език, Дал посочи, че става дума за политическа кампания, която има за цел да нагнети обстановката преди изборите. Агитация на майчин език се води от 25 години, каза той.

Новият Изборен кодекс е прах в очите на българските избиратели. Единствената промяна, която той носи, е в ръководството на Централната избирателна комисия, категоричен е бившият член на ДПС.

От това печелят само крайните партии – ДПС и „Атака“. Живеем в XXI век и в Европейския съюз. Време е този въпрос да бъде решен, коментира Дал.

На последните избори ДПС изгуби над 200 000 гласа. С делата за закупуване на гласове изгуби още над 50% от гласовете, защото на последните избори имаха около 650 000 гласа. Ако не купуват гласове, ще имат около 300 000 гласа, подчерта Касим Дал.

В този си вид ДПС не може да управлява самостоятелно, а само в задкулисие, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews