Цацаров: Цветанов и Пеевски да не си правят ПР на гърба на прокуратурата

OFFNews 13 февруари 2014 в 10:19 6432 2

Сотир Цацаров и заместникът му Борислав Сарафов. Снимка: Сергей Антонов

Призовавам лицата Делян Пеевски, Цветан Цветанов и всички политици да си решават проблемите сами и да не си правят евтин ПР на гърба на прокуратурата.

Това коментира пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров в отговор на медийните нападки на бившия вътрешен министър и задочния му диалог с депутата от ДПС. 

На твърденията на Цветанов, че е „потулил преписка” срещу заместника си Борислав Сарафов, Цацаров заяви, че вчера в прокуратурата е пристигнало писмо от председателя на ДАНС Владимир Писанчев, според което няма справка или друг документ, касаещи извършени престъпления от Сарафов.

Малко по-късно обаче ексвътрешният министър Цветанов не се отрече от твърденията си. Той обясни, че през 2012 година е пратил до главния прокурор (по това време Борис Велчев, бел. ред.) преписка от ГДБОП, в която се говори за престъпление, извършено от Сарафов. Цветанов отказа да даде подробности по преписката, тъй като ставало въпрос за класифицирана информация. 

"Не чух прикрил ли съм или не съм прикрил престъпление, което Борислав Сарафов е извършил", коментира в отговор Цацаров. Той показа справка от ДАНС, част от която вече е и бившата ГДБОП, която получил в сряда. От нея ставало ясно, че в архивите на агенцията няма справка срещу Сарафов.

„Не ме интересува кой харесва Борислав Сарафов и кой не го харесва. Много е удобно в този момент Борислав Сарафов да бъде отстранен, защото е двигателят на разследвания, които са свързани както с енергетиката, така и с лица с имунитет или с вече свален имунитет. Отстрелването му в този момент цели именно блокиране на тези разследвания. На хората, които имат такива цели, ще кажа ясно - това няма стане. Борислав Сарафов продължава, и ще продължава да бъде мой заместник”, посочи Сотир Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews