Quantcast

Осман Октай: Делян Пеевски проговори, за да си спаси кожата

OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2014 в 14:37 5032 2

Хора като Пеевски от 90-те години винаги са използвани като контактьори между задкулисието и властта. И при управлението на ГЕРБ също е бил медиатор.

Това коментира пред БНР бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. Той коментира скандалите около Делян Пеевски и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. 

"Такива контактьори мога да изброя стотици от времето на прехода, например Красьо Черния. Делян Пеевски вече е осветен като такъв, вече не върши работа на задкулисието и той го осъзнава и не случайно започва да приказва, за да си спаси кожата. Обикновено такива хора завършват много зле. Не случайно такъв контактьор на Доган, Бог да го прости, Ахмед Амин, умря в сараите. Делян Пеевски сега предупреди всички, които го употребиха и от едната, и от другата страна, че има много сведения и данни. За съжаление, в мръсната игра беше включен и главният прокурор, който според мен вече е дискредитиран", каза Октай.

Според него мълчанието в ДПС е като в структурите на мафията. "Там не може да говори никой, ако не му е било разрешено или не е включен в някакъв сценарий поне от десетина години", каза още той.

Октай коментира изказването на Хюсеин Хафъзов от парламентарната трибуна и събитията в Пловдив. В изказването си миналия петък Хафъзов обвини ГЕРБ, БСП и "Атака" в дискриминация и "потисничество" и се зарече да агитира на майчин език по време на предизборни кампании и да лежи в затвора за това.

Според него: "Самият факт, че бивш представител на Главното мюфтийство излиза на трибуната на парламента, е подготвен сценарий. Второ, самият факт, че той подходи агресивно към народните представители и българското общество, защото те знаеха, че заседанието се излъчва по телевизията, пък и ДПС не се дистанцира и до ден днешен, значи, те са го подготвили, те са търсели този ефект".

В случая обаче има тревожно заиграване с етнорелигиозната карта, още повече, че това е провокирано активно мероприятие между ДПС и "Атака". Те са като скачени съдове, но търсят начин да докажат на избирателите си, че са различни, каза Октай. 

Бившият заместник-председател на ДПС смята, че дори и Ахмед Доган е бил употребен в полза на ГЕРБ с видеоклипа от село Кочан по време на предизборната агитация от 2005-а година.

Доган смята, че е предаден, добави Октай, имайки предвид ръководството на партията, задкулисието, тайните служби, които всъщност Доган е обслужвал през годините на прехода.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2014 в 19:25

Няма никакво значение дали е жив-ДС е жива и никак не е бивша.ДС дърпа конците на своите марионетки внедрени в политиката,дали са пешки или от офицерите също няма значение,важно е да изпълняват възложените им роли.

18.02 2014 в 15:37

Абе,Доган жив ли е?