Кънев ще говори с ГЕРБ има ли смисъл да го бъде този парламент

OFFNews Последна промяна на 03 септември 2015 в 20:21 5735 12

Ако става дума за сговаряне между всички фракции извън ГЕРБ и РБ (въпреки прокламираните им "драматични" различия), изплашени от разкриване на собствените им далавери, се налага в откровен разговор с ГЕРБ да преоценим смисъла от съществуване на парламент с прокорупционно мнозинство.

Това коментира във Facebook профила си лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Ако става дума за безотговорна демонстрация на лично отношение от ПФ към българския вицепремиер, се налага тежък разговор с тези наши партньори. Резултатът от този разговор трябва да е ясно съгласие за приемане на твърдо антикорупционно законодателство от дясно мнозинство ГЕРБ-РБ-ПФ, посочва Кънев.

Според лидера на ДСБ "отхвърлянето на антикорупционния закон е изключително лош политически знак към българските граждани и европейските партньори, но най-вече към инвеститорите - местни и чужди - от които очакваме да разкрият бизнес, производства, работни места."

Законът предвиждаше въвеждане на единия елемент на румънския антикорупционен модел (за другия - независим антикорупционен прокурор, нямаме съгласие дори от ГЕРБ), казва Кънев.

По-рано днес ръководството и депутатите от ДБГ предупредиха в прессъобщение, че партията на Кунева може да напусне правителството.

"Случилото се днес разколебава нашите членове и симпатизанти в смисъла на участието на РБ в управляващото мнозинство. Движение "България на гражданите" ще направи тази оценка на Националния си съвет в събота и неделя и ще постави въпроса пред парламентарната група на Реформаторския блок" - пишат от ДБГ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.09 2015 в 08:24

Време е от Брюксел да разтурят корумпираната коалиция БОСТАН!
РБ са много малко, за да се борят с тях. :(

04.09 2015 в 07:47

Това е истината бе тъп гербераст и само на дебилите не им изнася...

04.09 2015 в 02:12

натискай го тоя тъпак през Европа - нямаме никакъв дръг шанс! Комунистическа мутра няма доброволно да се даде, знаем от кои е. Стискай му топките по всякакъв начин, няма да стане иначе!

04.09 2015 в 02:07

Това е въпрос с повишена трудност, Радане!
Ако клякате на Боцето - не си струва нито този парламент да го има, нито вас да ви има в политиката, щото не гласуваме за това. Стискай тая тъпа мутра за топките, издебни го да гласува още веднъж с ДПС-то и пръскайте седянката. Заеби политическите сметки, нови избори ще покажат коя накъде е. Само че няма да има нови избори, щото Лютвито ще се покаже като "националноотговорен фактор в българската политика" и ще си направят официален БОСТАН. Този филм сме го гледали вече, поне извадете топки в мъжките партии в РБ и обмисляйте това начинание. Онези путки - червената снаха и лукавия - на тях не разчитай. Но поразметете по този начин и собствената ни къща, пък каквото сабя покаже и сърцето юнашко. Пък следващия път ще сме по-силни, после пак и така. Не се поддавайте. И ако няма смисъл - майната им, да го духат.

03.09 2015 в 23:58

Костов няма как да се върне във властта по този начин... гнусен е! А за съжаление само той може да разчисти това, което не разчисти тогава, защото само той знае къде спря и защо..., а един факултет не прощава...., но не продадох аз Нефтохима на Путин, както и не дадох Марицата на Обама за компенсация.... и така се превърнах от човека, който не/решава, в ЛАБОРАНТА... и сега мургавия ми мозък се чуди как да вземе поне същите гласове на изборите....

03.09 2015 в 23:29

Раданчо е рядко самовлюбен, празноглав и надут пуяк. Никога не пропуска случай да покаже колко е загубен и как Бате Бойко го подритва, ако изсъхнала фашкия. И дори не се усеща, а се радва какъв умен пост във фейса е написал или какво велико интервю в сутрешния блок е дал.

03.09 2015 в 23:28

Време е за България без партии.

03.09 2015 в 23:23

Този ще ни го натресат от ФАЩ за премиер. Стойте само и гледайте.
Както реформаторите дойдоха на власт без никой да ги е избирал, така и сега ще се получат нещата.

03.09 2015 в 22:59

Не виждам смисъл от това правителство, което не иска съдебна реформа и борба с корупцията. Като не искат борба с корупцията, да се правят нови избори с кампания против корупцията и съм сигурен че много хора ще гласуват против корупцията. Колкото до ниската избиратела активност, това зависи от политиците да убеждават хората, но не само с дебати по ТВ а на срещи сред хората. Корупция има защото има корумпирани политици и те не искат да им се развали далаверата. Корупцията краде от всеки един данъкоплатец. Примерно горивата са ни с ниски акцизи а всъщност се продава скъпо гориво. Този който продава горивото бута подкупи това да продължава, така печелят политици и търговци а губи държата и крайния потребител.

03.09 2015 в 22:15

Тоя с първия коментар е олигофрен, това е ясно, ама кои са па тия дето му слагат плюсчета? Сигурно са от феновете на тия дето гласуваха "против" и "въздържал се". Страшно им се иска ГЕРБ и РБ да се изпокарат и те да се появят на бял кон.