Кънев: Лукарски има сериозна визитка за министър на икономиката

Ивайло Анев 06 ноември 2014 в 09:43 6521 23

"Божидар Лукарски има много сериозна визитка за този поста министър на икономиката", заяви на влизане в парламента днес съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев.

„Аз самият съм юрист и съм последният човек, който ще каже, че юристите могат да бъдат само министри на правосъдието. Оттам нататък, кой с какво може да се справи, много бързо се вижда”, коментира той.

Лидерът на ДСБ беше категоричен, че би трябвало днес да има подписано коалиционно споразумение и утре правителство.

„Има проект за споразумение между ГЕРБ и АБВ. Разбираемо е желанието за по-широка подкрепа в този доста труден парламент. Вчера преговаряхме с АБВ по програмата на правителството и ляв компромис няма”, каза Кънев.

По думите му АБВ е формация, която има много сериозни виждания в сферата на икономиката, правосъдието и администрацията и много техни идеи са били добавени.

Кънев добави, че много добро впечатление са му направили някои добавки в сферата на трудовата политика, които не могат да бъдат наречени леви - те са разумни и напредничави.

„Надяваме се днес да се подпише коалиционното споразумение. Не чакаме АБВ. Трите партии, които дадохме пресконференция вчера, трябва да подпишем едностранни декларации за подкрепа на програмната декларация на правителството. Когато имаме подкрепа и мнозинство, ние с ГЕРБ ще подпишем споразумението”, заяви Кънев и допълни, че ако има министър от АБВ, той ще е квота на ГЕРБ. „Коалиция с АБВ няма”, посочи Кънев.

По думите му данъчната политика е приоритет на мандатоносителя и оттук нататък всичко е в ръцете на кандидата за министър-председател. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!