Калфин: Миков е победа на партийния апарат

OFFNews 28 юли 2014 в 07:55 4544 3

Ивайло Калфин

"Очевидно е, че апаратът победи",  заяви пред „Нова телевизия“ бившият евродепутат Ивайло Калфин в коментар по вчерашния 48-и конгрес на БСП, на който партията избра новия си лидер Михаил Миков.

Калфин подчерта, че по времето на Станишев Михаил Миков е участвал активно в ръководството на БСП и нерядко е гласувал за отстраняването на „неудобните“ лица в партията.

Калфин обаче допусна, че изборът на Миков все пак може да доведе до промяна в партията.

„Михаил Миков има шанс. Ако действително реши да отчете защо БСП слезе една година след идването си на власт и то с толкова щети, това ще бъде конструктивно“, каза Ивайло Калфин.

На въпрос дали след като БСП вече има нов лидер АБВ са готови на преговори, бившият евродепутат заяви, че преди всичко трябва да се проследи дали Станише ще остане ключовият фактор на „Позитано“ 20.

„Преди да говорим за партньорство, трябва да се променят няколко неща. Със слизането си Сергей Станишев остава ключов фактор, той определя каква е програмата, кои са листите и кои ще са депутатите. Предстои да видим какви ще са промените, за да има отворени врати, да затворим страницата на миналото“, каза Ивайло Калфин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!