Quantcast

Калфин: Миков е победа на партийния апарат

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2014 в 07:55 4063 3

Ивайло Калфин

"Очевидно е, че апаратът победи",  заяви пред „Нова телевизия“ бившият евродепутат Ивайло Калфин в коментар по вчерашния 48-и конгрес на БСП, на който партията избра новия си лидер Михаил Миков.

Калфин подчерта, че по времето на Станишев Михаил Миков е участвал активно в ръководството на БСП и нерядко е гласувал за отстраняването на „неудобните“ лица в партията.

Калфин обаче допусна, че изборът на Миков все пак може да доведе до промяна в партията.

„Михаил Миков има шанс. Ако действително реши да отчете защо БСП слезе една година след идването си на власт и то с толкова щети, това ще бъде конструктивно“, каза Ивайло Калфин.

На въпрос дали след като БСП вече има нов лидер АБВ са готови на преговори, бившият евродепутат заяви, че преди всичко трябва да се проследи дали Станише ще остане ключовият фактор на „Позитано“ 20.

„Преди да говорим за партньорство, трябва да се променят няколко неща. Със слизането си Сергей Станишев остава ключов фактор, той определя каква е програмата, кои са листите и кои ще са депутатите. Предстои да видим какви ще са промените, за да има отворени врати, да затворим страницата на миналото“, каза Ивайло Калфин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.07 2014 в 13:07

ами естествено , че ще е на партийния апарат , на чий друг да е. Тебе като те избраха за министър и евродепутат да не би да не беше чрез партийния апарат. ама тогава партийния апарат го държеше Гоце.

28.07 2014 в 12:08

Този избор ще досъсипе противната партийка и това ме прави щастлив!

28.07 2014 в 09:07

Вярна на традицията, но и в повелята на новото време на мястото на украинския съсел си избра Мики Маус. Пак мишка, но хамериканска.