Миков: Трудното започва от днес

OFFNews 27 юли 2014 в 20:41 5148 7

Михаил Миков

Трудното е после, състезанието го приех нормално, независимо кой ще победи, важното е Българската социалистическа партия, която е най-голямата в България, да бъде и най-силната. Трудното започва от днес".

Това беше първият коментар на новоизбрания лидер на БСП Михаил Миков в интервю за БНТ.

На въпрос дали ще вземе в екипа си някой от другите претенденти за лидерския пост, той отвърна, че няма навика да коментира партийните въпроси пред медиите и обеща, че и в бъдеще ще е така.

"Когато има какво да се каже по този въпрос, ще ви го съобщя. Не искам да работя под натиск нито на медии, нито на различни организации, които искат да влияят на решенията на Българската социалистическа партия", уточни  новият председател на Столетницата.

По думите му БСП е променяща се партия от 90-та година, когато е сменила платформата, програмата и е излязла от изолацията.

"Ние постоянно се променяме и още ще се променяме. Големият въпрос е тази промяна да дава добро за България", коментира Миков.

Той обяви, че първото, което ще направи е да се наспи.

Делегатите на извънредния Конгрес избираха между 9 кандидати, след като 20 си направиха самоотвод. Стигна се и до балотаж, на който се състезаваха Миков и енергийния министър в оставка Драгомир Стойнев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови