Какво си пожела Иванов, когато стана правосъден министър

Симона Костадинова 11 декември 2015 в 18:15 3121 0

Днес беше последната публична изява на Христо Иванов като правосъден министър. Какво обаче си пожела той, когато пое поста? Припомянме ви думите му от официалната церемония за встъпването му в длъжност.

На 6 август 2014 година Иванов, който беше част от служебното правителството на Георги Близнашки, пое поста от предшественичката му Зинаида Златанова. Тогава той не знаеше, че ще остане министър и след предсрочните парламентарни избори, които се проведоха 3 месеца по-късно.

"Много обичам да се разхождам и да вървя пеша, така че след тези 3 месеца ще бъде много важно да мога да продължа да го правя и да гледам хората", си пожела тогава той пред събралите се журналисти за момента, в който напусне министерския пост.

Почти година и половина по-късно Иванов подаде оставка след промяната на квотите във ВСС. След решението му Радан Кънев обяви, че сваля доверието си от правителството и излиза в опозиция, а примерът му беше последван и от депутата от РБ Гроздан Караджов. 

След оставката на правосъдния министър стотици излязоха на протест в защита на идеите на Иванов.

Темата, която се превърна в причина за оставката му - съдебната реформа - е била част и от първия му официален работен ден. Тази за връзката между власт, пари и правосъдие също.

Златанова разказа пред журналистите, че е успяла да събере гледните точки за реформите в съдебната система и допълва, че "новият министър по негова преценка ще допълни, промени или дори пренапише".

"Важното е, че всички въпроси са поставени на масата. За някои от тях сякаш има консенсусно решение, но за други предстои да се намери такова. Оттук нататък предстои по-трудното, давам си сметка за това и пожелавам късмет и кураж на Христо", казва тогава Златанова.

В отговор Иванов обещава, че ще направи всичко възможно да положи основите на стратегия за реформи в правосъдната система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!