Протест в София поиска Христо Иванов за премиер (галерия)

ОFFNews 10 декември 2015 в 18:57 10241 16

Снимка OFFNews

Днес в София се проведе протест срещу реформите и в подкрепа на подалия оставка министър на правосъдието Христо Иванов. Събралите се над 500 души блокираха възлови кръстовища в столицата и настояваха за смяна на главния прокурор Сотир Цацаров.

Хронология на протеста:

20:27 часа: Присъстващите бавно започват да се разотиват.

20:22 часа:
Протестиращите сложиха катинар върху решетки на Съдебната палата, като викат "Горчиво", "Цацаров и Местан в затвора", Долу ДПС" и "Вие сте позор". Заканват се утре пак да излязат на улицата. По сградата има много останки от яйцата и доматите, хвърлени по нея.

20:06 часа:
Протестиращите стигнаха до Съдебната палата, която е пазена от кордон полицаи.Гражданите започнаха да хвърлят яйца и стотинки по нея.

20:00 часа:
Хората тръгнаха към Съдебната палата, която отново наричат Свинската палата.

Снимка: OFFNews.

19:52 часа:
Протестът пристигна при Министерски съвет, по който някои хора започнаха да мятат яйца и домати.

19:41 часа:
Протестиращите вече са над 500 и вървят по "Раковска", спирайки движението по булеварда. Те викат: "Христо Иванов - премиер". Част от хората пък останаха пред парламента.

Снимка: OFFNews.

19:26 часа:
Протестът се връща към парламента.

19:18 часа:
На място са и представители на партията на Татяна Дончева - "Движение 21", но тя не е там.

19:12 часа:
"Орлов мост" е блокиран. Протестиращите скандират "20 заплати" срещу полицаите, които се опитаха да ги спрат да препречат моста.

Снимка: OFFNews.

19:08:
Протестът стигна до "Орлов мост", на място има много семейства с малки деца. Препоръчва се на шофьорите да не минават с кола през моста. Полицията прегради пътя на протестиращите, но няма сблъсъци.

19:00 часа:
Протестиращите тръгват към "Орлов мост". Пред журналист на OFFNews някои от тях коментират, че са излезли тази вечер, за да покажат желанието си корумпираната власт и мафията да си тръгнат от управлението на страната, но не вярват, че ще се случи.

18:50 часа:
Протестиращите са около 500 души, като полицията е опънала жива верига около тях, за да попречи на блокирането на движението пред НС.

Снимка: OFFNews.

Много от присъстващите са с метли, за да изметат мафията,  други носят домати, които хвърлят по сградата на парламента. Скандира се масово "Мафия" и "Оставка".

Снощи близо 500 души излязоха на протест пред сградата на парламента в знак на солидарност с оставката на министъра на правосъдието и срещу приетите промени в конституцията. Малко преди 19:00 часа беше блокирано движението пред Народното събрание, а малко по-късно блокиран беше и "Орлов мост". Протестът приключи пред Съдебната палата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!