Кадрова политика: С 4 стипендии по 330 лв. кърпят дупките в администрацията

Александра Маркарян 09 август 2017 в 12:29 7194 2

"Щедро" предложение за работа към студентите отправя държавната ни администрация. Всички 559 структури отпускат всичко на всичко 4 стипендии през 2018 година. Три от тях са за по 330 лева месечно, четвъртата е 320 лева.

Стипендиантската програма в администрацията цели да осигури кадри за места, които стоят незаети повече от 18 месеца поради липсата на подходящи кандидати в конкурсите (тя не включва местата със стипендии по европрограми). Явно министерствата, агенциите, комисиите, областните, общинските управи и специализирани звена са пълни с кадърни специалисти, защото всички обявени стипендии са:

Областна администрация - Благоевград:

- строителен инженер или геодезист - една стипендия от 330 лева;

- специалист по инфомационни системи или публична администрация - една стипендия от 330 лева.

Общинска администрация Оряхово:

- специалист по информатика и информационни технологии - специалист по информатика и информационни технологии - една стипендия от 320 лева.

Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол:

- специалист по аграрни науки - една стипендия по 330 лв.

Списъкът за догодина може да бъде актуализиран по предложение на администрациите до 30 септември на настоящата 2017-а, става ясно от проекторешението за приемането му от Министерския съвет, внесено от вицепремиера Томислав Дончев.

За местата могат да кандидатстват български граждани, които са студенти и са завършили поне трети курс от съответната желана от администрацията специалност. Подборът се прави от комисия в три етапа - по документи, писмен изпит и интервю.

330 лева е максимумът на стипендията. Той е определен в Наредбата за стипендиантската програма в държавната администрация. Тя се изплаща до края на месеца, в който приключва първата сесия за държавен изпит (защита на дипломна работа) съгласно учебния план на студента. Ако я получава обаче, той се задължава да работи в съответната администрация минимум 3 години след завършване на висшето си образование.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

09.08 2017 в 14:43

За тия пари даже неграмотен ром да чисти стаите няма да намерят, а те искат строителни инженери, геодезисти, информационни технологии...Това е гавра направо, естествено никой няма да се хване
 
X

Подкастът на OFFNews