Кадиев ще прави нова партия, ако му потръгне на изборите

OFFNews 12 септември 2015 в 11:06 4286 10

Снимка БГНЕС

Кандидатът за кмет на София и изключеният от редиците на ПГ на БСП Георги Кадиев ще създаде нов политически субект, ако на изборите има успех.

Това заяви самият Кадиев в сутрешния блок на bTV.

Той отбеляза, че ако избирателите му кажат: "Ти не ставаш, ти си слаб кандидат", тогава най-вероятно ще излязе от парламента. Ако обаче му дадат сила и енергия, след изборите най-вероятно ще върви към създаването на нов политически субект.

Кадиев беше изключен от парламентарната група на БСП, защото реши да се кандидатира за кмет на София независимо от социалистите, които вече издигнаха за свой кандидат проф. Михаил Мирчев. Той бе изгонен единодушно с 37 гласа.

Кадиев увери, че ако бъде избран за кмет, може да направи повече по финансовата дисциплина в София.

„Топлофикация-София има 90 млн. лева депозит в КТБ и ги загуби, никой не разбра. Мина и замина, уволниха шефа на Топлофикация-София, голяма работа. А тези, които му нареждаха от Столична община, да ги държи в КТБ, с тях какво стана”, попита Кадиев.

Той отхвърли обвиненията на лидера на БСП Михаил Миков, че у него се е засилило желанието за повече власт и заради това търси ново политическо поприще.

„Аз бях заместник-министър на финансите и си тръгнах, при положение че управлявах Агенция "Митници" и НАП. Ако исках власт и корупция, щях да съм там поне до края на правителството на тройната коалиция”, подчерта Кадиев.

„Аз съм трън в очите може би от момента, в който си подадох оставката като заместник-министър на финансите през 2007 г., и то с аргументи защо не съм съгласен с финансовия министър, който все пак беше лично предложение на Станишев”, припомни Георги Кадиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!