БСП-София: Фурнаджийската лопата Кадиев работи за ГЕРБ

OFFNews 10 септември 2015 в 16:31 3481 5

"Георги Кадиев прави услуга на ГЕРБ. Той е част от организиран план срещу БСП, в който участват и представители на АБВ".

Това коментира лидерът на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов по повод решението на депутата Георги Кадиев да се кандидатира за кмет на столицата, въпреки че Столетницата вече е издигнала за поста проф. Михаил Мирчев.

"За мен това е нож в гърба. Това обслужва интересите на ГЕРБ и на Фандъкова. Няма как да уважавам такъв човек.", обясни той.

Паргов прочете стеногарама от конференция на БСП от 25 юли, на която Кадиев заявява, че пожелава успех на бъдещия кандидат и заявява:

"Надявам се, поне ми вярвате на това, което говоря - категорично заявявам, че няма да се кандидатирам нито като независим, нито като кандидат на друга политическа сила, а ще пожелая успех на кандидата за кмет, който и да е той. Ще му помагам, когато той или тя поиска, разбира се, ще си мълча, ако не поиска. Защото аз все още считам, че имам някаква мисия в БСП и тази мисия е нещо да се промени. И тя не зависи от днешния избор - дали ще бъда кандидат за кмет или не", казва тогава Кадиев.

"Този "принципен" и "последователен" човек Георги Кадиев се извъртя като фурнаджийска лопата само за 48 дни", коментира Паргов.

Калоян Паргов призна, че случилото се с Георги Кадиев е изключително неприятно за БСП.

"Приемам го като забит нож в гърба, а не като помощ за свалянето на Йорданка Фандъкова от кметския стол. Кадиев ще играе в уреден мач. Неговите зависимости са публична тайна и от етична гледна точка не бих желал да ги коментирам. В последните месеци неговото поведение е много странно. Най-накрая се видя защо се държеше по този начин", каза още Паргов.

Той призова Кадиев, ако "са му останали малко морал, чест, достойнство и доблест", да напусне 43-ото Народно събрание, защото той "вече не представлява интересите на избирателите на БСП".

"Искам и да му припомня, че преференциите, с които стана депутат миналата година са първо гласове, дадени за листата на БСП, а на второ място са предпочитания за личността Георги Кадиев. Освен това, в листата на 23-и МИР той беше избран от делегатите на Градската партийна организация, които той вече не представлява", каза още Паргов.

Той обяви, че не смята да използва Георги Кадиев като някакво оправдание за резултатите от предстоящите местни избори.

"Ние си имаме цел, вървим си по пътя, следваме стратегията на нашата кампания. И не знам защо само той не разбра, че вече 8 месеца работим по кампанията ни "Другото лице на София". Георги Кадиев е галеник и храненик на партията от 10 години. Това, което той направи сега, за мен е безочие и безсрамие. Не обичам лицемерите", добави Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков