Кадиев: Може да седна до Ана Баракова

Симона Костадинова 10 септември 2015 в 12:44 2976 1

"До 25 октомври ще бъда независим депутат, ще стоя до колежката Ана Баракова предполагам. Прекрасна перспектива, чудесна колежка".

Това каза депутатът Героги Кадиев пред журналисти в Народното събрание минути преди да стане ясно, че вече е изхвърлен от парламентарната група на БСП.

Той обясни, че ще остане в парламента поне до 25 октомври и резултатите от вота ще покажат дали хората го искат в Народното събрание. Ако остане "четвърти, пети или шести", ще напусне и ще освободи мястото, за да влезе друг от листата на БСП. Резултатите от изборите щели да покажат и дали да направи нова политическа формация.

"Не ми е фикс идея да съм в парламента. Напускал съм вече, както знаете. Аз обаче бях избран преференциално, аз бях 9-ти в листата, това беше неизбираемо място. Хората гласуваха за мен с преференции", каза Кадиев.

Кадиев каза, че не иска колегите му от БСП да оправдават провала, който ще претърпят, с него.

"Тази агресия, която видях срещу мен вчера и днес, бих искал да я видя насочена срещу истинския политически противник. Защото до момента не съм чул една дума за ГЕРБ, не съм чул една дума за другите политически противници. Едва ли не аз съм големият проблем на БСП. Не, не съм аз. Големият проблем на БСП е абсолютната летаргия, в която е изпаднала", обясни той.

Той отново заяви, че не разбира защо колегите му са изгонили него, а още не са отлъчили "тези, които предложиха Делян Пеевски за шеф на ДАНС".

"Съжалявам, че това са единствените новини, които създаваме", коментира още Кадиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews