Кадиев: Орешарски предаде БСП и мина на страната на ДПС и ГЕРБ

OFFNews 17 юли 2014 в 14:53 15347 12

Георги Кадиев

"Правителството предаде БСП и мина на страната на ДПС и ГЕРБ. Друг извод от предложението за актуализация на бюджета не мога да направя".

Това написа в профила си във Facebook бившият депутат от БСП Георги Кадиев. Той коментира още:

"Вдигнаха страхотна топка на ГЕРБ, които сега правят политика за сметка на БСП, разбира се. Предлагат БСП да се самоубие и заложи 7 % от БВП дефицит, 3.4 млрд. лева нов дълг и още нови 103 млн. лева за здравната каса. Не са виновни, и аз да бях на тяхно място, щях да го правя. Нищо, че и те оставиха здравната каса с 200 млн. лева дефицит, ама кой помни.

Да се върнем на правителството. Да предложиш намаление на приходите с 500 млн. лева и да набуташ това намаление в графа "ДДС" за по-лесно, без да направиш никакво усилие да го обясниш или най-вече да го предотвратиш е неразбираемо. НАП се кълне, че ще си изпълни плана по ДДС, митниците ще са максимум 300 млн лева назад. Откъде това число 500. млн лева?

Да не направиш трансфер от Публичната инвестиционна програма /ПИП/, където е ясно, че от 500 млн. лева поне 200 млн. лева ще останат неусвоени, също не го разбирам. Това някаква специална грижа за служебното правителство ли е? "Да започне на чисто"? Или грижа за ГЕРБ? Или сделка?

С нашите камъни по нашата глава".

Днес БСП бламира предложената от кабинета на Пламен Орешарски актуализация на държавния бюджет и обяви, че ще подкрепи само актуализация на бюджета на здравната каса със 225 млн. лв. и 1.7 млрд. лв. за гарантираните депозити в КТБ.

Михаил Миков предупреди Орешарски, че ако другата седмица не подаде, ще го свалят по друг начин. Това ще е прецедент - мандатоносителят да свали собствения си кабинет.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!