Кабинетът пак отложи темата за ски зона Банско

OFFNews 27 февруари 2015 в 15:34 2536 1

На днешното си заседание Министерският съвет отново не разгледа решението от доклада за концесията на ски зона Банско.

"Темата за Банско не е обсъждана на днешното заседание на Министерски съвет. Тепърва министрите трябва да се запознаят с констатациите в доклада", каза пред журналисти в парламента министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Василева не се ангажира с конкретни срокове за решаване на въпроса с концесията на Банско, като подчерта, че не става въпрос просто да се внесе един доклад.

Решението трябваше да се вземе на 15 февруари, но беше отложено с 10 дни по искане на междуведомствената работна група, която трябва да се произнесе по казуса с концесията на ски зоната.

Така на 25 февруари темата трябваше да бъде разгледана от Министерски съвет, но тя така и не беше включена в дневния ред, а самото заседание беше отложено за днес, защото министрите бяха в парламента, когато се решаваше за ратификацията на новия заем от 16 млрд. лева. 

Работната група за концесията на Банско беше сформирана по нареждане на премиера Бойко Борисов.

Това се случи след като на първото си заседание за новата 2015 г. правителството на Борисов отмени решение на кабинета "Орешарски" за промяна на концесионния договор за ски пистите над Банско, което е било прието в последният ден преди оставката му (в периода 4-6 август 2014 г.) и е взето неприсъствено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови