Кабинетът дава по 10 000 лв. на роднините на загиналите в Мизия

Нели Чолашка 13 август 2014 в 14:45 2615 0

Мизия под вода.

По 10 000 лв. на загинал ще получат роднините на починалите при наводненията в Мизия и габровското село Враниловци, съобщи след заседанието на кабинета служебният социален министър Йордан Христосков.

Правителството е решило да отпусне общо 40 000 лв. за четирима починали от потопа. 

Продължава раздаването на помощи от 325 лв. на пострадалите семейства, допълни Христосков.

Освен кабинетът е решил държавният резерв да бъде отворен, за да се помогне разчистването на Мизия. От резерва ще бъдат извадени лопати, медицински маски, ботуши и кофи. 

Седем затворници се включват в акцията по възстановяването на щетите от наводнението в Мизия, разпоредил вицепремиерът и министър на правосъдието Христо Иванов, съобщиха от министерството.

В четвъртък още 20 лишени от свобода ще бъдат изпратени на терен, за да помагат за отводняването и почистването в градската част.

Първата група, която вече е на място, работи в едни от най-засегнатите зони - двете училища в града - основното и гимназията. На екипите са подсигурени предпазни маски, ботуши и ръкавици.

Затворниците, включени в акцията, изтърпяват наказания в затворническото общежитие от открит тип към затвора във Враца.

По закон администрацията на затвора може да възлага на лишените от свобода доброволен неплатен труд с изрично писмено тяхно съгласие, уточниха от Министерството на правосъдието.

Социалният министър обеща да изплати още безработни на помощ в Мизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!