Кабинетът даде 4,9 млн. лева безвъзмездно на инвеститори

OFFNews 16 ноември 2016 в 14:19 3323 2

В последното си заседание правителството даде 4,9 млн. лева безвъзмездно на чужди компании, които ще реализират свои проекти в България до 2020 г.

Парите ще отидат при дружествата „Куинтайлс България“ ЕООД, „Мелексис България“ ЕООД, „Интегрейтид Микроелектроникс България“ ЕООД, „АЙ БИ ЕМ България“ ЕООД и „Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън“ ЕООД.

Те се отпускат на инвеститори за направените от тях задължителни осигурителни и здравни вноски за работниците и служителите, заели новите работни места, свързани с осъществяването на пет сертифицирани инвестиционни проекта, уточниха от правителствената пресслужба.

Проектите са за разширяване на дейността на съществуващи предприятия, основно в района на столицата, като се планира разкриването на 1260 нови работни места и извършването на инвестиции в размер на 28,3 млн. лв.

Дейностите се осъществяват във високотехнологични дейности от производствения сектор и от сектора на услугите. С договора инвеститорите поемат ангажимент да поддържат заетостта по тези проекти за срок от най-малко три или пет години, в зависимост от категорията на предприятието, обявиха от правителствената пресслужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!