Йовчев даде Цветан Цветанов на прокурор

OFFNews 04 юли 2014 в 15:18 6204 6

Цветлин Йовчев

Вътрешният министър Цветлин Йовчев даде предшественика си в МВР Цветан Цветанов на прокурор. 

С писмо до главния прокурор Йовчев иска да бъде извършена проверка за наличие на данни за извършено престъпление по Наказателния кодекс от Цветан Цветанов. Повод за искането са изказвания на депутата от ГЕРБ, че справката на МВР за срещите между депутата от ДПС Делян Пеевски и заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, докато е бил вътрешен министър, е фалшифицирана до голяма степен чрез дописване на неверни данни във ведомствените дневници.

От изготвената от МВР справка за броя на посещенията на Пеевски в МВР по времето на Цветанов, става ясно, че депутатът от ДПС е бил в министерството повече от 40 пъти. Самият Цветанов твърди, че се е виждал с Пеевски не повече от 7 пъти. Затова той смята, че справката е изготвена на базата на фалшифицирани данни в дневниците, в които се отбелязва влизането на външни лица в МВР. 

Освен спора за броя на посещенията има неяснота и около причините, поради които Пеевски се е срещал с Цветанов. Според депутата от ГЕРБ разговорите на двамата били на "общи" теми. Цветанов твърди, че на една от тези срещи Пеевски бил доведен от главния прокурор Сотир Цацаров.  В отговор на тези твърдения пък главният прокурор излезе с позиция, че не смята да участва в задочния диалог между Пеевски и Цветанов. Според него диалогът е между двамата е продиктуван от политическо противопоставяне, а също "така и от техни лични и други отношения в близкото минало".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!