Избягваме двойното данъчно облагане с Румъния

OFFNews 22 април 2015 в 15:17 1549 0

Министерски съвет одобри проект на нова Спогодба между България и Румъния за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване на отклонението от облагане с данъци на доходите.

Документът ще бъде подписан при условие за последваща ратификация.

Спогодбата, която действа в момента, е подписана през 1994 г. в условията на коренно различни икономически отношения между двете държави и без правна регламентация в българското законодателство в областта на данъците.

Одобреният днес проект предлага система за разпределение на данъчното облагане между двете държави, която ще допринесе за хармоничното развитие на двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество.

Сключването й ще спомогне за реализирането на реални и облекчени от данъчна гледна точка възможности за дружествата - местни лица и на двете държави, да осъществяват стопанска дейност в другата държава в различни сфери и отрасли.

Разрешенията, възприети в спогодбата, са съобразени с българската договорна практика, която преимуществено следва модела на данъчна спогодба на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови