Иво Христов: Достоверността на снимките от спалнята на Борисов е потвърдена от много експертизи

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2022 в 20:16 18268 6

Снимка от спалнята на Борисов

Снимка Анонимен източник

Снимка от спалнята на Борисов

"Писмото от Прокуратурата на Република България е официален документ, който ГЕРБ побърза да огласи чрез депутат от Европейската народна партия, с цел това да бъде нещо като европейска заверка на неговите заключения. Но знаете, че достоверността на въпросните снимки и видеа беше потвърдена от много други експертизи."

Това заяви пред Дарик радио Иво Христов - евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Христов коментира въпроса дали в Брюксел е налице официален документ, който доказва манипулация на снимките с кюлчетата от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

В случая ЕНП прави опит да изпере репутацията на лидера на ГЕРБ, с оглед участието на партията в бъдещи управленски коалиции, твърди българският евродепутат.

Заключенията за снимките от София не са на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент, а на българската прокуратура, заяви на 14 юли пред OFFNews чешкият евродепутат Томаш Здеховски.

"Априлската мисия на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент, която ръководих, беше насочена към контрола върху използването на европейските субсидии. България има история на мащабни корупционни скандали и широко разпространена организирана престъпност, която отдавна източва пари от бюджета на ЕС. Нашата мисия беше да променим механизмите за разпределяне на евросредствата, така че те да започнат да отиват при хората, които имат право на тях, а не при олигарси и мошеници. Получих информация за манипулирането на снимки от българската прокуратура и я споделих с останалите членове на делегацията. Следователно това не са наши заключения, а заключения на прокуратурата. Ние приехме за сведение тази информация. Прилагам заключението от нашата мисия" - каза Здеховски.

"Искаме да е ясно - няма позиция на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент, която казва, че обвиненията и снимките от дома на г-н Борисов са манипулирани или фалшиви. Това, което групата на ЕНП се опита да внуши тази сутрин, е ясен удар върху авторитета на ЕС. Ние не можем и няма да позволим Европейският парламент да служи на личните интереси на г-н Борисов." - заяви на 13 юли Клаудио Манда - евродепутат и говорител на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

120

8

Krasimir T.Georgiev

17.07 2022 в 14:02

Аз не вярвам на тези снимки, но да предположим, че са истински. И какво от това. Всеки има право да си държи активите-парите в каквато си иска форма.
Как може да се използват големи суми кеш, или злато? Не ми го побира акъла. Всичко днес, дори дребните покупки, се плаща по банков път. Как ще платиш автомобил, жилище, пътуване в чужбина, или каквото и да е със златни кюлчета?
Бойко правилно обясни-простите хора от това разбират. Той управлява 10 години държавата, а искат да го изкарат малоумник, който не знае как да си управлява парите.

5649

7

pisnamiotmutri

16.07 2022 в 10:51

Коментирайте, че има видео с кюлчетата и пачките. Стига с тези снимки. ЕНП вече легитимира лъжата пред електората на ГЕРБ и аргументацията не може да достигне до тях. Останалите си знаем и за видеото и за Мата Хари.

9082

3

AntiZ

15.07 2022 в 23:43

Офнюз вдига градуса като ни поднася прокремълски издънки като този мухльо Иво. Нещо поизчезнаха от сайта добрите новини как орките гинат като мухи върху украинския чернозем.

5649

2

pisnamiotmutri

15.07 2022 в 21:51

''Това, което групата на ЕНП се опита да внуши тази сутрин, е ясен удар върху авторитета на ЕС. Ние не можем и няма да позволим Европейският парламент да служи на личните интереси на г-н Борисов''

А дано. Напомняйте, че снимките няма как да не са автентични, защото си има и видео със същите кюлчета и пачки. Нека не заправяме този факт

11104

1

IvanofRumen

15.07 2022 в 20:28

Този нагъл милиционер мафиот трябва незабавно да бъде арестуван. Иначе никога няма да има държава и правосъдие.