Ивайло Калфин: 80% от бежанците у нас трябва да бъдат депортирани

OFFNews 11 октомври 2016 в 16:39 6884 5

Решението на темата с мигрантите е в две посоки – едната посока е завишаване на наказанията за трафик, за което и парламентарната група на ПП АБВ внесе предложение в парламента, и другата – да се демотивират бежанците въобще да идват в България. Когато имигрантите знаят, че като ги заловят в България, ще ги натоварят на самолета и ще ги върнат обратно оттам, откъдето са тръгнали, те няма да посмеят да идват.

И точно тук е работата на президента - да участва активно в решението на въпросите с депортирането на хората, които идват от страни, в които няма война.

Не може да очакваме само министър-председателят да реши този въпрос. На него трябва да му помогне дипломацията. Ама не да чакаме други държави да правят дипломация за нас и вместо нас, защото не те са на границата с бежанците, а ние. Ние сме тези, които трябва да си решим проблема.

В момента президентът се прави на разсеян и не се включва по този въпрос, а това е абсурдно. Проблемът с бежанците просто ни задължава да си изберем президент, който да е силен дипломат”. Това заяви днес кандидатът за президент Ивайло Калфин в Свиленград.

Той обяви, че през последната година у нас са влезли общо над 15 000 имигранти, като 80% са от страни, различни от зоните на конфликт, най-много - от Афганистан. „По-голямата част от бежанците идват тук с трафиканти. Те идват в България, колкото да съберат пари, за да платят на следващите трафиканти и да продължат пътя си нататък.

Те не търсят възможност да устроят живота си в България – да учат език, да работят и да плащат данъци. Затова разговор в посока трайно настaняване на бежaнци е безпредметен“, отбеляза Калфин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12050

3

Luben Pandev

11.10 2016 в 18:01

Освен да плюе по Плевнелиев, руския Калфа няма друг аргумент. А плюенего по Плевнелиев, освен че е непочтено, е и равносилно нс плюенр по ЕС и НАТО...т.е.руския политически бройлер Калфин краякс след влака. Смрадлива политическа мърша.

9918

2

Пешо

11.10 2016 в 17:45

Само 80% ?
А останалите 20% ?