„Имаме консенсус и малко сбутване кой да се качи и да се снима на сцената“

OFFNews 03 април 2015 в 12:30 2750 3

„Имаме консенсус и малко сбутване кой да се качи и да се снима на сцената“

Оттеглянето на промените в НПК е добра стъпка, остава ГПК. Така министърът на правосъдието Христо Иванов коментира оттеглените от ГЕРБ поправки за това прокуратурата да може да разваля сделки.

Предложението беше внесено и прието на първо четене в правната комисия на парламента непосредствено след скандала около изкупуването на контролираните от Цветан Василев БТК, НУРТС България, Фърст Диджитъл, Дунарит, Авионамс, ТВ 7, ГАРБ Аудиенс Рисърч България, Сана Спейс Хотел Хисаря от дружеството LIC33.

"Призовавам при обсъждането на тези предложения, техните вносители да дадат повече аргументи какви конкретни резултати очакват, с каква конкретна нужда искаме да въведем тези правомощия, как точно обосновават именно прокуратурата да ги упражнява. За да можем да дебатираме информирано, мисля че топката е в полето на вносителите да дадат повече мотивация", коментира Иванов. 

Той коментира и предложените предложение от ГЕРБ за промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ), в които са залегнали предложенията на главния прокурор за реформа в прокуратурата. Иванов смята, че няма разминаване с ГЕРБ. "Радвам се, че тези промени бяха внесени вчера, защото те останаха най-малко дискутираната част от целия комплекс проблеми, свързани със съдебната реформа, а те в някакъв смисъл са най-важните", каза министърът.   

Иванов допълни, че по-скоро става въпрос за постигнат консенсус и "малко сбутване кой да се качи и да се снима на сцената на този консенсус". Той обясни, че в големите цели няма разминаване и определи активността на депутатите като "парламентарно оживление". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!