Янаки Стоилов не може да дойде в НС, ГЕРБ вика министър Рашков

Променят правилника на парламента, Митева иска без ваканция през август

OFFNews 21 юли 2021 в 14:50 6305 0

Снимка БНТ

Комисия, която да изработи нов правилник на парламента, ще бъде създадена утре, стана ясно на днешния Председателски съвет на новото 46-о Народно събрание. 

Ще бъде обсъдено и създаването на няколко временни комисии, сред които за ревизия на предишното управление, за парк "Росенец", за сигналите, за полицейско насилие на антиправителствените протести миналата година и др. 

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов няма да може да присъства на заседание по предложението на "Изправи се БГ!, Ние идваме!", за да бъде изслушан за главния прокурор Иван Гешев, е станало ясно още на заседанието, съобщи БНР. 

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков да се яви в Народното събрание, за да бъде изслушан по повод направените от него публични твърдения за незаконни подслушвания на политици и граждани, предлага парламентарната група на Коалиция ГЕРБ-СДС. Искането вече е внесено в деловодството на Народното събрание и трябва да бъде разгледано най-късно до края на следващата седмица. 

Малко след като беше избрана тази сутрин за председател на парламента, Ива Митева обяви, че ще поиска да бъде отменена лятната ваканция на депутатите, която според действащия правилник на НС е през целия август. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!