И АБВ плаши с оттегляне на подкрепата от правителството

OFFNwes 03 декември 2014 в 16:54 1941 0

Кирил Цочев

АБВ също заплаши да преразгледа подкрепата си за правителството заради отхвърлянето на декларацията за подкрепа на проекта "Южен поток".

След дискусията за "Южен поток" в кулоарите на парламента депутатите от АБВ заявиха, че са възмутени от некоректното поведение на коалиционните партньори в лицето на ГЕРБ и Реформаторския блок.

Депутатите от АБВ припомниха, че в споразумението за партньорство е разписано, че проектът "Южен поток" ще се реализира при ясно съблюдаване на европейското законодателство и при изгода за България.

"Днес с тези действия те отхвърлиха и една от точките в този документ. Това поставя под съмнение и въпроса за останалите големи инфраструктурни проекти в България. Енергийните потоци ни заобикалят. Какво стана с онова решение на 1-ви декември? Една необичайна победа на Вашингтон и на Брюксел над Русия, Турция беше облагодетелствана и тя ще се превърне в център на Баланите за сметка на България поради национално безотговорното поведение на някои наши политици в НС", кометира Кирил Цочев.

Това е първият случай, в който се случват неща, които не са в рамките на очакваното от нашата парламентарна група, предупреди и Росица Янакиева от АБВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови