Quantcast

Служебното правителство е спряло "Южен поток", според Стойнев

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2014 в 08:32 4991 9

Бившият министър на енергетиката Драгомир Стойнев

"Нещо се е случило по време на служебното правителство. Министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов е изпратил някакво писмо до Русия, заради което те в момента се отказват от "Южен поток."

Това заяви в интервю за bTV бившият министър на икономиката и енергетиката от кабинета "Орешарски" Драгомир Стойнев.

По думите му Щонов е заплашвал с прокурор бившите членове на проектната компания.

Според Стойнев политическите сили трябва да се обединят, докато все още има възможност проектът да бъде реализиран, иначе Турция щяла да получи възможност да контролира газовите доставки на Европа

Той добави, че премиерът Бойко Борисов е бил пожален, тъй като за няколкото седмици, в които е на власт, е нямал възможност да повлияе.

"Влязох в конфликт с Орешарски заради "Южен поток", заяви бившият министър. Той припомни как по негово време 300 хил. тона тръби са запълнили пристанищата в Бургас и Варна. Дори в момента два кораба чакали да бъдат разтоварени.

"Никой не сеща за Булгртрансгаз. Ние ще получаваме газ от Турция и Гърция, какво ще правим с газопреносната мрежа, ще я режем за скрап ли", попита още Стойнев.

Стойнев подчерта, че правителството трябва да бъде подкрепено в разговорите с Брюксел и Русия. „Няма нищо страшно да се отстоява национална позиция”, подчерта той, като заяви, че това е правел, докато е бил министър.

„Предстои сложна зима заради конфликта в Украйна и няма нищо по-хубаво от това да имаме сигурни доставки”, каза още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2014 в 22:37

Товарищи, все в порядки, газа заобикаля БЪЛГАРИЯ за да стигне през Турция в ЕВропа, ура друзя! Ама проблем, като излезе от Турция като как точно ще мине през "ІІІ енергиен" на ЕС за да влезе в Гърция? Тя, Гърция, е все още в ЕС, а и на драго сърце ще си подложи г..а на вековния си приятел Турция?

03.12 2014 в 14:26

Тоя разбира от енергетика колкото баба Гинче от апартамента отдолу. Тя поне знае кое е най-изгодното отопление. Тоя и тва не знае.

03.12 2014 в 10:40

Добре бе, не бързайте да хулите. Имало ли е такова писмо от служебния кабинет..........може и да е имало, какво пише в него??????? Що така скачате?
А иначе има и друг въпрос, защо се издадоха постановления на МС за спиране напроекта или както каза сутринта Стойнев-замразяване. Що не го питаха това. Ясно е, че това е именно за мен основната причина, но може и писмо да е имало от служебния премиер, като се замисля що поразии направи, дето въобще не му беше и работа да се бърка.

03.12 2014 в 09:39

Този защо още не е обесен?

03.12 2014 в 09:32

Стойнев, червен боклук, вярват ти само старите баби с деменция.

03.12 2014 в 09:18

Комуниста си е комунист, той не е от желязо, той даже не е и човек, той си е комунист и такъв и ще си умре, без да разбере защо изобщо се е родил.

03.12 2014 в 09:10

Тоя още ли не е в затвора?

03.12 2014 в 09:01

Вие съвсем ни взехте за канарчета г-н бивш министър. Каква тежка зима?! Да не твърдите че газопровода може да бъде построен до зимата?! Хаха :-)

03.12 2014 в 08:44

няма ли кой да го претрепе тоз борсук ?