Каракачанов не е съгласен с позицията на Симеонов за "Южен поток"

Може да се разберем с управляващото мнозинство и без оставки, обяви Симеонов.

Нели Чолашка Последна промяна на 03 декември 2014 в 13:39 6506 10

Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, съпредседатели на ПФ.

"Спирането на проекта "Южен поток" е шамар за България от геополитическа гледна точка. Турция ни измества като енергиен център на Балканите".

Това обяви съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в кулоарите на парламента по повод актуалната тема с евентуалното спиране на "Южен поток", по коята цяла сутрин се изказват всички партии в парламента.

По-рано от трибуната другият съпредседател на ПФ - Валери Симеонов, заяви точно обратната позиция. Вчера изгря слънце над България - един неизгоден за България договор ще бъде прекратен, каза Симеонов.

В областта на икономиката трябва да се разсъждава прагматично, а не с идеологически догми, смята пък Красимир Каракачанов.

Още по време на предизборната кампания двамата съпредседатели на ПФ обявиха, че са на различни позиции относно проекта "Южен поток".

Каракачанов коментира лаконично темата с оттеглянето на подкрепата на Патриотичния фронт за кабинета "Борисов 2": "Хубаво би било мнозинството, което подкрепя това правителство, да не си говори през медиите.

Валери Симеонв беше малко по-конкретен. На въпрос дали е възможно решение без оставки (на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов и областния управител на София Веселин Пенев), той отговори, че има "някаква такава възможност и около това се въртят нещата".

"Тъй като въпрос на политическо поражение е някоя от страните да отстъпят, тъй като от наша страна става въпрос за нарушаване на нашата програма, което няма да допуснем, а от страна на управляващите става дума за един вид явна капитулация. Разбираме ги и тях", обясни Симеонов..

На въпрос колко време ще чакаме решението на ПФ, той отговори:

"Съжалявам. Бързият влак само се движи по разписание. А и той закъснява понякога. Не виждам защо трябва да се водим от това, че вие желаете да получите веднага новината. Имахме заседание, взето е заседание, всичко се движи по план. Няма новини, хабите нервите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2014 в 21:53

Симеонов е за шистов газ. И неговите депутати, начело с добричките. за парици ще продадат и майка си...

03.12 2014 в 17:12

Не мога да си обясня как тези двамата казват, че няма да допуснат нарушаване на тяхната програма, а по въпроса за Южен поток са на коренно различни мнения. Единият иска да има руски газ, другия иска да дупчи Добруджа. Как да им вярвам на тези?

03.12 2014 в 17:09

Еми и аз само да попитам:

КАК така "Южен поток" бил ИЗГОДЕН за толкова много европейски страни - Австрия, Унгария, Сърбия и др., обаче само за нас - не?

Щото никой не ти казва. Май само пиндосите имат полза от спирането на тоя проект, за да остане Европа без руски газ, което е в интерес единствено на маниакалните геополитически интереси ФАЩ за световно господство.

03.12 2014 в 16:13

Да напомним на агент Иван, че това, което човек сам си направи никой друг не може да му го направи.
След гостуването на френската фашистка той е свършен като политик! Само че още не го знае:)

03.12 2014 в 16:03

Симеонов натиска за шистовия газ отдавна. Той има интереси там. В същото време Каракачанов е за Южен поток. Сега ПФ може да се възползва както от руски, така и от американски лобисти.

03.12 2014 в 15:48

Ако беше изгоден този газопровод защо Румъния не го иска? Договор с Турция НЯМА! Това е поредната пропаганда. Има меморандум. Меморандум имаше и с Китай. После "Газпром" съобщи цената и поиска половината сума авансово. И тогава втората по-големина икономика в света им показа среден пръст. Ние, с нашата рехава икономика, се надяваме да спечелим от една съмнителна сделка в полза единствено на Русия.
Разбира се, за другаря аген на ДС Каракчанов, това че няма газопровод не е изгодно - няма тлъсти комисионни!

03.12 2014 в 14:24

Тия двамата заедно не могат да мелят брашно - единият гледа към Европа, другият (ДС агентът) към Евразия.

03.12 2014 в 14:05

Val, за нас ценичката е 3,8 милиарда евро (без ДДСто и без оскъпяването от лихвите, с лихвите и ДДС може и 15 милиарда лева да излезе), общата цена уж щеше да бъде 16 милиарда, а подводната част - 10 милиарда. Очевидно за Сърбия, Австрия и Унгария ОБЩО цената остава ... 2 милиарда. Nice, a?

03.12 2014 в 13:59

Защото при подписването на договорите, българските преговарящи са се навели и оголили четирибуквията.
Като ситуацията със соларните паркове - единици печелят КРУПНО, а накрая народът плаща сметките...

03.12 2014 в 13:52

Абе как за Сърбия, Унгария, Австрия е изгоден, а само за нас - не е. Знае ли някой що ги приказва тия недомислици? Какви бизнес интереси има този човек?