Каракачанов не е съгласен с позицията на Симеонов за "Южен поток"

Може да се разберем с управляващото мнозинство и без оставки, обяви Симеонов.

Нели Чолашка 03 декември 2014 в 13:39 7161 10

Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, съпредседатели на ПФ.

"Спирането на проекта "Южен поток" е шамар за България от геополитическа гледна точка. Турция ни измества като енергиен център на Балканите".

Това обяви съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в кулоарите на парламента по повод актуалната тема с евентуалното спиране на "Южен поток", по коята цяла сутрин се изказват всички партии в парламента.

По-рано от трибуната другият съпредседател на ПФ - Валери Симеонов, заяви точно обратната позиция. Вчера изгря слънце над България - един неизгоден за България договор ще бъде прекратен, каза Симеонов.

В областта на икономиката трябва да се разсъждава прагматично, а не с идеологически догми, смята пък Красимир Каракачанов.

Още по време на предизборната кампания двамата съпредседатели на ПФ обявиха, че са на различни позиции относно проекта "Южен поток".

Каракачанов коментира лаконично темата с оттеглянето на подкрепата на Патриотичния фронт за кабинета "Борисов 2": "Хубаво би било мнозинството, което подкрепя това правителство, да не си говори през медиите.

Валери Симеонв беше малко по-конкретен. На въпрос дали е възможно решение без оставки (на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов и областния управител на София Веселин Пенев), той отговори, че има "някаква такава възможност и около това се въртят нещата".

"Тъй като въпрос на политическо поражение е някоя от страните да отстъпят, тъй като от наша страна става въпрос за нарушаване на нашата програма, което няма да допуснем, а от страна на управляващите става дума за един вид явна капитулация. Разбираме ги и тях", обясни Симеонов..

На въпрос колко време ще чакаме решението на ПФ, той отговори:

"Съжалявам. Бързият влак само се движи по разписание. А и той закъснява понякога. Не виждам защо трябва да се водим от това, че вие желаете да получите веднага новината. Имахме заседание, взето е заседание, всичко се движи по план. Няма новини, хабите нервите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!