Христо Иванов: Залогът в Стара Загора е правото на над 10 000 души да гласуват

OFFNews 18 октомври 2021 в 18:29 3136 0

Залогът на казуса с листата на “Демократична България” в Стара Загора е правото на над 10 000 души да гласуват. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов при представянето на листата в Русе, където водач е дипломатът Стефан Тафров.

Делото в административния съд в Стара Загора по отказа на РИК да регистрира листата за изборите е във вторник, 19 октомври.

“Залогът е над 10 000 гласоподаватели, които няма да могат да гласуват, ако “Демократична България” бъде лишена от правото на участие в изборите в Стара Загора. Ако се направи, това ще е абсолютно безпрецедентно”, уточни Иванов.

“Тази кампания започва със сблъсъка в Стара Загора. Той ескалира до опит от страна на ГЕРБ и ДПС да използват тази ситуация като аргумент в още седем избирателни района да се опитат да дерегистрират “Демократична България”, заяви той.

Към момента няма опасност за листите в останалите региони, тъй като срокът за решение на ЦИК по този въпрос изтече в петък срещу събота.

“В този сблъсък “Демократична България” ясно се очерта като прогресивната сила. Онази, която се бори за бъдещето, за новите решения, за модернизацията, за развитието. И ясно се видяха останалите политически сили, за които това е проблем. Това е статуквото, което иска да държи страната недоразвита, бедна, запушена, за да може да си разиграват коня”, каза още Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови