Христо Иванов за репликата с Ламбовски: Другият човек, за който спомена, е Мавродиев

OFFNews 10 август 2020 в 21:36 10013 3

Кадър от видеото с Ламбовски и Иванов.

Тайнственият човек, който се е обадил на Маджо, от станалото популярно видео излъчено на живо от съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов, вероятно е бившият шеф на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев. Това се разбра от думите на Иванов пред бТВ.

„Изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо“, таза реплика на Димитър Ламбовски към Иванов предизвика появата на всякакви версии в медиите и социалните мрежи, а вицепремиерът Валери Симеонов заключи, че протестът е платен.

Бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски беше герой в разследване на Антикорупционния фонд срещу кръга около бившия следовател Петьо Петров – Еврото. Пред телевизията днес Ламбовски каза, че е говорил преди две седмици с Христо Иванов, “за да се хвърли светлина по случай, по който в момента тече разследване в три юрисдикции - става въпрос за лице, което е много висшепоставено, висш политик, който доскоро е бил на много високо ниво в държавната администрация“. Но отказа да каже за кого става въпрос.

„Аз нямам никакви причини до крия за какво сме разговаряли, другият човек, за който той спомена, е Мавродиев, бившия шеф на ББР, каза Христо Иванов пред бТВ.

“От ГЕРБ се опитаха да ни припишат, че Маджо има някаква връзка с протеста. Тяхното пропагандно мероприятие цели да демобилизира протеста”, каза тази вечер Христо Иванов във фейсбук профила си, преди протеста да се отправи към Орлов мост. Иванов каза, че е голям проблем, че не се разследват фактите, извадени в “Осемте джуджета”. Той обясни, че се е запознал с Ламбовски на протестите и, когато вчера го е спрял, се е опитал да го спре да не разговарят, защото не искал да му случи нещо. Иванов предполага, че Ламбовски е говорил за Мавродиев. Той добави, че истинският проблем е, че сегашното ръководство на държавата има дълга връзка със СИК.

Стоян Мавродиев беше част от икономическия екип на ГЕРБ още при създаването на партията. В годините след това оглави Комисията за финансов надзор, а след това и Българската банка за развитие. Освободен беше от банката по искане на премиера Бойко Борисов, след като стана ясно, че държавната финансова институция е отпуснала кредит на колекторска компания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

3

N3k1

11.08 2020 в 08:10

Димитър Ламбовски, не знам каква му е схемата, ама ако е истина това, което казва в "8-те джуджета", значи голяма мафия е специализираната прокуратура. Явно има вземане-даване освен с Петьо Еврото и със Стоян Мавродиев и затова Ламбовски търси някаква публичност чрез Христо Иванов и Николай Стайков, за да си спаси кожата.

1894

2

Sashkavas

10.08 2020 в 22:13

Ех Ристе, Риесте моралисте, ние таман си мислихме че става дума за Прокопи (на тоя дето пазиш сараите), ама ней се. Както сам го каза „ние трябва да се явим и на избори и това струва пари“! Мамин златен, умен красавец, пу пу да го наплюят мисирките, че да не му е уруки!

2900

1

t5y67u8i7u6y5t4

10.08 2020 в 21:59

Кво стаа рогоносец, кофти ли е да се оправдаваш за скалъпени гафове?