Кой се обадил на Маджо? Как от една реплика се появиха версии за протеста

Несъстоял се разговор между Димитър Ламбовски и Христо Иванов за опит да се спре разследване

OFFNews 10 август 2020 в 18:13 11866 6

Момент от разговора на Ламбовски и Иванов

„Изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо“. Клип с отрязана тази реплика на бившия депутат Димитър Ламбовски към лидера на „Да, България“ Христо Иванов от излъчване на живо на вчерашния протест на „Орлов мост“ предизвика появата на всякакви версии в медиите и социалните мрежи.

“Появата на Маджо - човек от СИК, който и днес върти бизнес със съмнителна законност, край един от организаторите на протеста Христо Иванов тотално променя прочита на това, което се случва на улицата”, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. „След изтеклия запис Христо Иванов трябва да обясни връзките си с Маджо. В противен случай, остава не съмнението – остава убеждението, че зад протеста стои и друга фигура от подземния свят с много пари, освен Васил Божков”, посочи Симеонов.

В определени сайтове се появиха обвинения, че свързаният със застрахователната компания от 90-те СИК бизнесмен Младен Михалев е свързан с гражданското недоволство и дори участници в протестите поискаха съпредседателят на „Демократична България“ да даде обяснение.

Пред bTV Ламбовски обясни, че е искал да разкаже на бившия правосъден министър за опити да бъде спряно международно разследване срещу високопоставен български политик. Иванов смята, че ГЕРБ искат да го „пришият“ към чужд за него сюжет в опит да го злепоставят.

„Имаме много случаи на открадване на бизнеси, на злоупотреба с обществен ресурс. В тази връзка съм говорил преди 2 седмици и повече с г-н Христо Иванов, за да се хвърли светлина по случай, по който в момента тече разследване в 3 юрисдикции – става дума за високопоставен български политик, който доскоро е бил на най-високо ниво в държавната администрация“, обясни бившият депутат. Той отказа да каже името на политика, но призна, че това е „тоя“, който се е обадил на Маджо. За самото обаждане разбрал от неназовано „трето лице“. Ламбовски обясни, че искал да се види на спокойствие с Иванов и да получи съвет “как да подходим и да се даде публичност, ако срещу мен има определени пречки, които да ме спрат да дам съответната информация и под някаква форма да ме поставят под заплаха“.

“Не ми беше реакцията на името на Маджо, а на това, че започва да говори за това как си е спрял телефона и не си вдига телефона. Не го познавам, не знам каква му е мотивацията, не знам какво го води, но знам, че е човек, който изнесе много фактология по изключително важен казус (като свидетел Ламбовски разказа подробности около казуса „Осемте джуджета“, разследван от Антикорупционния фонд – б.р.). Този казус не се разследва и такива хора, които излизат отвътре, много често стават обект на натиск“, коментира Иванов.

Моят рефлекс беше, че става дума за това, че Ламбовски е бил обект на някаква заплаха, подчерта лидерът на „Да, България“: „Ако не си дава сметка, че е онлайн, може да каже неща, които биха го поставили под заплаха. Поради това се опитах да го предупредя да не водим такъв разговор, не съм имал после такъв разговор с него
и не мога да коментирам изобщо кого е имал предвид той“. 

Иванов отбеляза, че ходи без охрана и всеки може да говори с него: „Очаквам да се появи някой тази вечер и да каже нещо, свързано с Чингис Хан и да трябва да се обяснявам и за това. При положение, че цяла България знаел, че Бойко Борисов има дебели корени със СИК, Маджо и Пашата, опитът на пропагандата на ГЕРБ да
ни бъде пришита някаква връзка с човек, когото не познавам и с когото няма общо, е просто пропаганден начин да бъда оклепан“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

6

elbarbudo

10.08 2020 в 21:14

Не е хубаво да говориш пред камерата, когато не носиш на пиене...

5712

5

tough

10.08 2020 в 20:54

Бе той и с черепа има връзки, ама нали това е работата на адвокатите -- да защитават всеки, без да влагат скрупули. Друг е въпросът дали мнозинството иска такива хора да го управляват. Ще видим на изборите.

12362

4

Хуан

10.08 2020 в 19:22

Хахаха. По голяма тъпотия не можаха да измислят. Значи не Бойко е авер с Маджо, а Ицо Иванов? Евала, евала. Явно изокването на Сашко Йорданов от днес не свърши работа, както и вчерашните джендър излияния на Шкембе войвода, и веднага реагираха с нова простотия. Продължавайте да чупите тъпомера, другари.

2900

3

t5y67u8i7u6y5t4

10.08 2020 в 19:13

хахахахаха защитавате ли зорко мастията?? гафовете тепърва предстоят

11719

2

Краси

10.08 2020 в 18:36

Тия малоумници няма ли да проумеят, че с такива плоски номера само наливат масло в огъня о правят протестите още по-масови?
Е, довечера ще им покажем тогава.
По един или друг начин ще си ходите, приятели - вече цяла България го иска. Ако се запънете до края на мандата, от вас нищо няма да остане след изборите, което ще е добре за българската демокрация, както обичаше да казва един виден български демократ, продал се днес на мафията за една евродепутатска заплата.

14469

1

случайно прочетох

10.08 2020 в 18:32

Далаверко веднага измисли интрига, ама не му се получава.
Милиционери, сър!
 
X

Да помогнем на украинските деца!