Христо Иванов: Ива Митева е по-емоционална, отколкото е разумно

"Правилникът крие различни процедурни възможности, ако човек иска да се свърши работа, винаги може"

Ружа Райчева 13 септември 2021 в 15:35 4941 3

Г-жа Ива Митева според мен е малко по-емоционална, отколкото е разумно. Правилникът крие различни процедурни възможности и ако човек иска да се свърши работа, винаги има такава възможност, каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов преди извънредно заседание на правна комисия в парламента. 

Коментарът му е в отговор на реакцията на председателя на Народното събрание Ива Митева, която беше подложена на критики, включително и от самия Христо Иванов, след отказа си да свика извънредно заседание на парламента. 

Миналия петък в правна комисия на второ четене бяха приети промени, касаещи Бюрото за защита. Очаква се предложенията да бъдат разгледани на редовното пленарно заседание в сряда. 

„Президентът ни даде допълнителен ден и се надявам в парламента поне символно да направим една от промените свързана със съдебната реформа, а именно отнемането на Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор, който го превърна в своя преторианска гвардия“, заяви Христо Иванов.

Според него въпреки всички спорове и взаимно недоверие, така би могъл да се даде знак за истинска промяна в правосъдието на гражданите.

Лидерът на демократите Христо Иванов заяви, че от негова страна не е имало квалификации към Митева, и че се надява емоциите да утихнат.

"Явяваме се на трети избори с обещанието колко е важна съдебната реформа. На председателя няма нужда да му се казва това. Ако това наистина ни е важно, то е наш зор, ама нали някой е поел отговорност да бъде председател, а негов приоритет е да съобразява процедурата спрямо политическите приоритети", коментира лидерът на Да, България. 

По думите на Христо Иванов от негова страна няма никакви квалификации и нападки, и той се надява емоциите да утихнат. 

"Ще трябва да се научим да функционираме в среда, в която има няколко средни партии, които трябва да намерят диалог и сечение, и ако могат да направят коалиция. Усвояването на тези технологии е това, което се случва в момента", обобщи той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

13.09 2021 в 17:50

Митева е умна и симпатична, но е при Славчо и по тази причина имам едно наум.
Част от интелигентността на човека е да може да котролира емоциите си.

1896

1

Simo

13.09 2021 в 17:34

ИТН работят по всички възможни начини за ГЕРБ и ДПС.