Хаос в парламента: Депутатите от БСП излъчват незаконно закритото заседание за Украйна

Ружа Райчева 09 декември 2022 в 11:46 5944 8

Грандиозен скандал се разразява в залата на Народното събрание: всички депутати от групата на БСП излъчват през телефоните си на живо в социалните мрежи закритото заседание на Народното събрание, на което трябваше да се обсъди изпращането на военна помощ

Снимка Фейсбук/Бойко Клечков

Грандиозен скандал се разразява в залата на Народното събрание: всички депутати от групата на БСП излъчват през телефоните си на живо в социалните мрежи закритото заседание на Народното събрание, на което трябваше да се обсъди изпращането на военна помощ за Украйна

Парламентарната група на БСП излъчва на живо засекретеното заседание, на което се обсъжда проекторешението за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна, внесено от Министерски съвет.

В началото му депутатите от парламентарната група на БСП са започнали да снимат с телефоните си, като някои от тях са излъчвали на живо на страниците си във Фейсбук.

Депутатът от БСП Бойко Клечков качил 30-минутно видео на профила си, на което се вижда как сред другите снимащи са лидерът на БСП Корнелия Нинова и Георги Свиленски.

Самата Нинова по-рано разкритикува остро пред журналисти решението заседанието да е закрито.

"Шокиращо е, че заседанието е закрито. Украинската страна обяви публично какво иска. Министърът на отбраната отговори, че дават оръжие по този списък. Цял свят обявява какво оръжие предоставя на Украйна - какво дават и колко струва. Какво налага в България това да бъде закрито заседание? Едно-единствено: да не разбере българският народ какво правят. Ето това е решение на тъмно, по тъмни доби, скрито и така нататък. Ние настояваме заседанието да бъде открито, министърът на отбраната да разсекрети списъка на оръжията, които предоставяме", заяви Нинова.

От живото излъчване се вижда как председателстващият Народното събрание Росен Желязков прави опити да овладее ситуацията, като моли квесторите да отстранят групата на БСП от залата. "Не можете да изхвърлите от залата цялата парламентарна група на БСП", казва му зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Съобщаването на данни, които представляват класифицирана информация и се отнасят за националната сигурност, е престъпление. Ако по време на излъчването бъде разкрита класифицирана информация, това би било престъпление. 

Квесторите правят списък на излъчващите заседанието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

905

8

Някой си от далеч

09.12 2022 в 16:42

Ъхъ, от комунисти в БГ-етото, няма спасение! Всички казват- в БГ има демокрация и няма комунисти... Аз казвам, НЕ, комунистите са и си остават ония които управляват, управлявали са и ще управляват, и винаги ще правят каквото им скимне в бедната ни държавица! За ТЯХ - ЗАКОНИ НЯМА !!! Доказателство за думите ми? Ми поразровете се-какви пари и власт се въртят около всички ония които бяха в челните редици на БКП преди 1989... , сред техните родители, техните деца и внуци, техните братя сестри и браточеди, техните племенници !!! Кои са депитатите, кои са монистрите, кои са чефове на агенции, високи синекурни добре платени службици.... Точат страната ни, крадят, лъжат, все за тях е на "баницата мекото", все те са патриотите, все те са добрите , все те се грижат за бедните и онеправданите...ВИЖДАМЕ ГРИЖИТЕ ИМ...виждаме и палатите им ,именията им....но народа е сляп и глух , наивен и вярващ, че някой трябва все да го "оправя" ЕТО ЗА ТОВА СМЕ И ЩЕ СИ ОСТАНЕМ ЗАВИНАГИ ЗАДНИЯ ДВОР НА ЕВРОПА !!!

1587

7

Lyusien

09.12 2022 в 13:42

Няма живот с тия комунисти, "ни се водят, ни се карат", както е казал народът.

Аз и моето поколение страдаме и децата ни също ще страдат...

5827

6

pisnamiotmutri

09.12 2022 в 13:40

Хартиената коалиция с подобни ходчета се разграничава. Сега избирателите на БСП пак ще решат, че са против ГЕРБ и ДПС. Колко е лесно само, а аз мислих, че ще се чистят със смяна на лидера.

705

5

order

09.12 2022 в 13:27

Мдааа ... ето защо е имало НАРОДЕН СЪД!!!
Три пъти УРА... три катастрофи!!!

https://ekipbg.com/huraah/ …
„„Ура“ и за съюза с Хитлер през 1941 г.
„... През септември 1939 г. избухва Втората световна война. Повечето от българските управляващи искрено се стремят към поддържане на неутралитет.
…Правителството, ръководено от проф. Богдан Филов започва преговори за съюз с Германия. На 1 март (събота) 1941 г. в двореца Белведере във Виена Филов подписва протокол за присъединяване на България към Тристранния пакт, т.е. за фактическо съюзяване с Хитлер. На следващия ден министър-председателят се прибира в България, където е свикано заседание на XXV ОНС, открито в 18 часа и 15 минути. Пред народните представители е прочетен протоколът за присъединяване към Тристранния пакт, който е съвсем кратък. „Всички народни представители стават прави, бурно и продължително ръкопляскат и с викове „ура“ правят продължителна овация на правителството“. Опозиционните депутати П. Стайнов и Н Мушанов искат думата, но са заглушени от нови викове „ура“. Заседанието приключва в 18 часа и 32 минути и е закрито отново с продължително „ура“ и бурни ръкопляскания. За общо 17 минути е решено, че България напуска неутралитета си. …..
И по тоя повод Царят казва: "Поне ръкоплясканията да бяха по-тихи."...“
........
Три пъти „УРА" в НС... три КАТАСТРОФИ!!!
Колко ли пъти Бг ще настъпва една и съща мотика и винаги ще бъде от къде страната на булката!!!!

-795

3

Дедо МразИ

09.12 2022 в 12:43

Нека българските избиратели да видят и знаят какво ще подаряваме на нацистите

2099

2

Mateevk

09.12 2022 в 12:33

Да, председателят на НС не може да изхвърли от НС цялата парламентарна група на БСП, но ние, избирателите можем и трябва да го направим на следващите избори, за да се отървем веднъж завинаги от тази престъпна партия, донесла на България само беди.

2550

1

alfakentavur

09.12 2022 в 12:05

Червени боклуци, престъпници и национални предатели.