Хамид: Депутат в парламента не може да свърши и стотна от направеното от Пеевски

OFFNews 30 май 2019 в 19:48 5300 3

Снимка БГНЕС, архив

Делян Пеевски всеки ден ходи на работа и то при избирателите. Той има много задачи и в своя район, и в страната. Един депутат, който всеки ден е в парламента и послушно натиска копчетата за гласуване, не може да свърши и една стотна от това, което Пеевски върши.

Това заяви пред bTV зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид, попитан дали Пеевски ще продължи да ходи на работа в Народното събрание. 

Вчера и днес Пеевски изненадващо се появи в парламента, където не беше ходил от заклеването си като депутат преди повече от две години. 

"Когато Пеевски го няма, журналистите питате защо го няма, като е там, питате защо е там", коментира Хамид.

Той отхвърли твърдението, че отказът на Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски да отидат в Европарламента е измама и подмяна на резултатите от вота. 

По думите му става въпрос за "сериозно отношение". 

"Излязохме с най-силните кандидати, авторитетите им са високи, хората ги ценят", каза Хамид и допълни, че Пеевски може да бъде изпратен като евродепутат на следващите избори. 

Той подчерта, че предложените от Пеевски мерки за намаляване на ДДС на хляба, лекарствата, книгите и отпадането на таксите за детските градини са част от програмата на ДПС. 

По думите му е организирана среща с асоциации на зърнопроизводителите, хлебопроизводителите, както и с фармацевтични компании, за да се помисли как разликата от това намаление да не остане в джоба на големите компании, а да се отрази реално на джоба на обикновения български гражданин.На въпрос дали ще се търси смяна на управлението Хамид каза, че на хората им е писнало само да сменят партията на власт, за да дойде друго и промяна да няма.

Ще искаме всички производители, които се възползват от по-ниските ставки, да декларират техните методи за ценообразуване, за да видим как се отразява намаленото ДДС върху крайната цена, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

4

безпартийна

31.05 2019 в 12:41

Интересно, как Пеевски се среща с избиратели на ДПС като прекарва времето си в Дубай. Едва успяха да го докарат тук два дена преди изборите. И да го покажат като мечка на мегдана. И даже два дена ходи на работа! Срам!

23293

3

Стефан

31.05 2019 в 01:14

Да, без съмнение. В Парламента няма как да се направят толкова пари.

17439

1

мнение от IP

30.05 2019 в 20:54

Явно избирателите на Пеевски са в Дубай. Но тогава защо останалите депутати ходят да мързелуват в парламента?