ГЕРБ: Смениха шефа на ДАЗД, за да сплашат протестиращите с деца

Последна промяна на 02 август 2013 в 09:30 5462 34

Цветанов отговаряше пред парламента за нападението над А. Доган.
Цветанов отговаряше пред парламента за нападението над А. Доган.

"Основната причина за разправата с бившия шеф на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов е, че той отказа агенцията да бъде използвана за политически цели. Тройната коалиция иска да превърне ДАЗД в орган за саморазправа с българските граждани, които имат позиция."

Това заяви в декларация от името на ПП ГЕРБ зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. От парламентарната трибуна бившият вътрешен министър осъди уволнението на Калин Каменов, който в сряда бе отстранен от директорския пост в Агенцията за закрила на детето. По думите на Цветанов единственият аргумент за това е желанието на управляващите да се саморазправи с протестиращите, които водят на демонстрациите децата си.

OFFNews припомня, че на 24 юли депутатите от "Атака" изпратиха писмо до Каменов и поискаха да забрани присъствието на деца по протестите, а за родителите, които не се съобразяват с това изискване, да има санкции. От страна на Държавната агенция за закрила на детето обаче нямаше никаква реакция.

Според ГЕРБ новата "Тройна коалиция" назначава "свои послушници" на всички постове, за да засили контрола си над държавата.

Ето част от декларацията на ГЕРБ:

В последната седмица сме свидетели на ескалация на политически реваншизъм. В цялата страна се извършват масови уволнения по политически критерии. Калин Каменов от ДАЗД бе последен пример. Той бе отстранен, без да бъдат посочени нито едни мотиви за това решение на правителството. В историята на ДАЗД няма друг председател освен Каменов, който да е получавал по-категорична подкрепа заради работата си.

Алармираме, че ДАЗД да се превърне в орган за саморазправа с българските граждани, които имат позиция.  Управляващите искат да санкционират родителите, които протестират с децата си. Основната причина за разправата с Калин Каменов, който отказа Агенцията да бъде използвана за политически цели.

Политическата метла на Тройната коалиция доведе до уволнението на всички 16 регионални инспекции "Околна среда".

Целта на управлението е да поставя на ключови постове свои послушници, които удобно да прилагат законодателството в полза на нечии интереси. Това е стара практика на Тройната коалиция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.08 2013 в 16:45

Тъп ли си или какво ?

02.08 2013 в 22:20

Към Сит Лорд въпрос - дали има нещо в тъпата ти кратуна та пишеш подобни тъпотии?
Що не отидеш в Германия, там не само с деца няма да ти позволят да протестираш, ами дори и с домашното куче, че му нарушаващ правата
Тъпанар - само глупости редиш

02.08 2013 в 19:08

+++

02.08 2013 в 19:07

Не, ти далеч няма да стигнеш с тоя плитък акъл. Нямам нищо против да се спори за политическите ми възгледи ама да почнеш да викаш - децата това, децата онова ... и да ми даваш акъл, че не трябва да водя малкото на протеста.. е изкара си кютека (фигуративно казано де, ти едва ли ще ми се покажеш). Нека детето да знае от малко какви лайна са комунистите и как трябва да си защищава правата. И го уча - да знае. На разни такива свинье да не цепи басма иначе ще го тъпчат.

02.08 2013 в 19:03

марианке, марианке (нарочно с малка буква) аз съм бил с детето си на окюпай в Балтимор - никой копче не ми каза. А като се върнахме тук с него идвахме на почти всичките 50 дни. Айде моля ти се не ми давай наклон как да си възпитавам детето - детето трябва да знае как да си защищава правата от разни лайнари. и колкото по рано толкова по добре. Честно казано не ме интересува червен боклук ли си или баба реститутка. Дреме ми на к**а.

02.08 2013 в 19:00

Волен Сидеров трябва да го бият с навит на руло вестник докато престане да пикае в коридора. Това е. А феновете му... то едва ли са останали де, но за тях - ритници в зъбите.

02.08 2013 в 18:58

Родителите са отговорни за децата си, никой родител не би рискувал съзнателно живота на детето си. Ти очевидно не си родител та ги редиш такива безумия. Ти очевидно си тотален гъз.

02.08 2013 в 16:02

Към "Изумен" -Какъв комунизъм те тресе, ти нормален ли си, и тези майки и бащи защо рискуват живота на децата си... Навсякъде, където има струпване на хора са възможни инциденти, какво правят малки дечица на протести, те трябва да са по площадки, градинки, да си играят, да им се показват хубавите неща в живота
Дечицата трябва да се пазят

02.08 2013 в 15:32

Фашистът Сидеров май иска да забрани уроците по демокрация в рамките на семейното възпитание. Стига сме били народ с робска психология! Нашата съдба е в нашите ръце, а управниците просто трябва да служат на нашите, а не на своите интереси. Децата от малки трябва да виждат и свикват, че демокрацията е в правото да воюваш свободно за интересите на своята общност. Това е пътя да преодолеем робската психика, насаждана ни половин век от комунистите - всяко следващо поколение от повече по-свободомислещи хора!

02.08 2013 в 15:28

Ама от всички, които се упражняваха - само твоите приятели от БСП и ДПС ни фалираха и то всеки път, когато са ни управлявали... А ако ти кротичко си спала и 90-а и 97-а година, то другите не сме