Атака: Протестите убиха дете, експлоатират невинни българчета

Елица Мартинова 24 юли 2013 в 14:23 5065 43

Деца на протеста, Снимка: Сергей Антонов
Деца на протеста, Снимка: Сергей Антонов

Сигнал до Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) срещу използването на деца за политически цели и застрашаването на живота им в протестите подадоха депутатите от "Атака".

В сигнала хората на Волен Сидеров посочват, че вече 40 дни са свидетели на безобразна експлоатация на невинни деца. Те настояват да се въведе забрана за присъствието на деца по време на протестите.

"Недопустимо е да се позволява малки деца да бъдат използвани по този начин, да кръстосват улиците на София по малките часове, да стават свидетели на употреба на алкохол и наркотици, както и на хулигански, вандалски прояви", предупреждават националистите.

Според хората на Сидеров през изминалата нощ деца са участвали във вандалски прояви, сбивания и сблъсъци с полицията и жандармерията.

"Според Вас мястото на едно дете след  22 часа къде е? На "мирен, симпатичен протест", на който летят огромни павета, футболни агитки предизвикват масови сбивания и се изпиват десетки литри алкохол", питат от "Атака" председателя на ДАЗД Калин Каменов.

Националистите смятат, че протестиращите умишлено експлоатират децата, за да разчистят пътя към властта на провалени политици.

От "Атака" зоват Каменов да вземе мерки, като го предупреждават, че за детската смърт няма оправдание. В сигнала си националистите стигат и по-далеч, като изтъкват, че 6-годишната Елена, която загина след катастрофата на бул. "Цариградско шосе", е починала по вина на протестиращите.

"Вследствие на незаконните блокади на "мирните, симпатични протестиращи" вече имаме два смъртни случая заради забавили се линейки. Едно българско дете е мъртво. Ще допуснете ли още българчета да пострадат или да бъдат убити", обръщат се от "Атака" към Калин Каменов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!