ГЕРБ се събира онлайн, очакват се големи промени в ръководството

OFFNews 11 май 2021 в 08:09 4336 2

Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събира политическия актив на партията на национално ниво. Очакват се промени в ръководството на партията.

Конгресът на ГЕРБ е с предварителна заявка за персонални и структурни промени в партията с избор на заместник-председатели и нови членове на Изпълнителната и контролната комисии. По време на форума ще стане ясно дали досегашните двама заместници на Борисов - кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, ще запазят постовете си.

Очакванията са от ръководната Изпълнителна комисия на ГЕРБ да бъдат изключени Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев.

По традиция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще държи реч пред актива. Датата на Националното събрание беше обявена дни след парламентарните избори на 4 април с политическия ангажимент за задълбочен анализ на представянето на партията на ниво секции.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев категорично обяви, че промени са необходими. В предаването "Политически некоректно" на програма Хоризонт на БНР той каза, че "предстоят големи кадрови промени", но че въпросът за друг лидер освен Бойко Борисов не стои пред партията.

Политическият актив на ГЕРБ се събира точно два месеца преди обявената от президента Радев дата за предсрочните парламентарни избори.

Последният национален форум на партията беше в началото на август миналата година в разгара на антиправителствените протести.

Днешното Национално събрание на ГЕРБ ще се проведе изцяло дистанционно без присъствие на медии. Посоченият мотив за това е епидемиологичната обстановка в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8030

2

Maya Mladenova

11.05 2021 в 16:28

Трудно схващам логиката в промените.

3162

1

Grigor Arssov

11.05 2021 в 10:08

Големи промени....ще обвиняват за всичко главният шайкаджия и ша го ТРИЧАТ!!!!