ГЕРБ обеща да не се коалира с леви партии

Елица Мартинова 21 януари 2014 в 15:36 3088 4

Бойко Борисов, Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов, Снимка: БГНЕС

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение, с което партията декларира, че няма да влиза „под каквато и да е форма в коалиции с политически формации от център-левия политически спектър“.

Това става ясно от отворено писмо, адресирано до председателя на БСП Сергей Станишев и изпратено до медиите от пресцентъра на ГЕРБ.

"Обръщам се към Вас с настоящото отворено писмо по повод зачестилите спекулации в публичното пространство, че съществуват договорки и сценарии за разцепление на БСП, в които се замесват името на ПП ГЕРБ и лично моето име. Уверявам Ви, че всички подобни твърдения са умишлени и безпочвени опити за манипулация", посочва в писмото си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бившите управляващи обещават, че няма да работят съвместно с която и да е лява партия и подчертават, че в това число влизат всички формации в „Коалиция за България, сред които – БСП и АБВ.

„Използвам случая публично и лично да Ви уверя, че като председател на ПП ГЕРБ ще бъда гарант за спазването на решението на Изпълнителната комисия на партията. По този начин ГЕРБ категорично се разграничава от всякакви умишлени опити за пришиване на името ни към хипотетични бъдещи коалиции с леви партии и движения“, се казва още в обръщението на Борисов към Станишев.

Експремиерът призова председателя на БСП за „прозрачен и националноотговорен дебат“ по време на предизборната кампания за европейските избори.

„В предстоящата предизборна кампания няма място за дребнотемие, политически интриги, компромати и манипулации. Като председател на ПП ГЕРБ заявявам, че нашата партия ще води позитивна кампания в името на европейското бъдеще на българските граждани и страната ни“, посочват в писмото си ГЕРБ.

Изпълнителният комисия, с което партията декларира, че няма да влиза „под каквато и да е форма в коалиции с политически формации от център-левия политически спектър“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови