ГЕРБ настоява да се уважава независимостта на прокуратурата

OFFNews 02 юни 2021 в 17:56 1522 0

В позиция, изпратена до медиите, ГЕРБ настоява да се уважава разделението на властите и да се зачита тяхната независимост, като подчертава, че прокуратурата в България е част от независимата съдебна система.

Оттам допълват, че партията "вече дни наред настоява за изнасянето на доказателства, че службите са подслушвали политици. До момента не е изнесено нито едно доказателство за това".

По-рано днес се проведе протест пред Съдебната палата, който по-късно влезе и в нея, за да поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев. Демонстрациите са заради обиските в дома и кабинета на висш полицай от Главна дирекция "Национална полиция". Граждани застанаха пред кабинета на Гешев, като заявиха, че ще останат там, докато той не подаде оставка. 

Ето и цялата позицията на партията на бившия премиер Бойко Борисов: 

Предвид последните събития в страната сме длъжни да заявим:

От деня на последните избори ГЕРБ е в ролята на опозиция. Подложени сме на компроматни атаки от страна на президента, на вътрешния министър Бойко Рашков и на голяма част от служебния кабинет, който действа като предизборен щаб на кандидат-президента Румен Радев.

ГЕРБ вече дни наред настоява за изнасянето на доказателства, че службите са подслушвали политици. До момента не е изнесено нито едно доказателство за това.

Настояваме да се уважава разделението на властите и да се зачита тяхната независимост.

Прокуратурата в България е част от независимата съдебна система.

ГЕРБ ще изрази своята позиция относно действията на МВР и Прокуратурата, когато бъде изнесена цялата информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков