Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ГЕРБ ги няма, парламентът е блокиран

OFFNews 04 юли 2014 в 09:10 4438 9

Пленарна зала

Както обещаха, днес парламентарната група на ГРЕБ не влезе в пленарна зала, за да се регистрира за заседанието.

Малко след 9 ч. председателят Михаил Миков обяви процедура по регистрация, в която участваха 106 души. За разлика от друг път, днес Миков не назначи втори опит за събиране на кворум, а директно насрочи следващото заседание за сряда.

Парламентарната група на ГЕРБ бе в сградата на Народното събрание, но спази обещанието си и не отиде до пленарната зала.

В кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че се надява следващата седмица програмата на парламента да бъде консенсусна, така че ГЕРБ все пак да размислят и да осигурят кворум.

Местан обяви, че ще предложи във вторник ръководствата на парламентарните групи да се съберат, за да се договорят за законодателната програма следващата седмица.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пък заяви, че досега два пъти е присъствал на консултации, но от тях не е имало смисъл.

Вчера от ГЕРБ обявиха, че не възнамеряват да подпомагат кворума и няма да влязат в пленарна зала, докато премиерът Орешарски не си подаде оставката. Малко по-късно министър-председателят обяви, че ще подаде оставка в периода между 22 и 25 юли.

Днес Борисов коментира, че групата му ще подкрепи кворума и в случай, че в програмата на парламента влязат важни за държавата закони - актуализация на бюджета в полза на Здравната каса, банковите промени в Наказателния кодекс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!