Фронтът решава дали остава в кабинета до 24 часа

Ивайло Анев 19 ноември 2014 в 10:26 3290 15

"Видя се, че двете етнически партии всъщност са двете страни на една и съща монета. Те играят една обща игра, така че много внимателно трябва българските политици занапред да си определят отношението към партията на Касим Дал и ДПС. Явно, че това са две протурски партии, които работят в синхрон".

Това заяви в парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната.

Назначението му накара патриотите да осмислят решението си да подкрепят кабинета.

"Определяща за следващите 24 часа е срещата с Борисов довечера, която ще проведем заедно с ВМРО. Това е отговорно решение", подчерта Симеонов.

Той не разкри къде ще бъде срещата, но отрече тя да е в Банкя, където премиерът има жилище.

"Да сте чули да сме казвали нещо за назначаването на хора с турски имена. Не сме дали никакви сигнали за това, че ние дискриминираме някой. В нашата партия членуват и турци и роми", допълни Валери Симеонов.

По думите му обаче Орхан Исмаилов не може да е в правителството, защото той е представител на протурска партия. „Някой направи ли си труда да види, че всички текстове във Фейсбук са му на турски език“, недоумява Валери Симеонов.

Той добави, че Исмаилов е позор за Министерството на отбраната и за достойнството, което би трябвало да олицетворява един пост на заместник-министър.

Симеонов уточни, че в НФСБ членуват и турци, и цигани и няма нищо лошо в това.

"Не бих коментирал декларацията на ДПС, тя е абсолютна димна завеса – "ето ние от ДПС сме единствените защитници". Те не са никакъв защитник на българското и мюсюлманското население, на турци и мюсюлмани. 25 години го капсулират това население, затварят го и го поставят в една феодална зависимост", категоричен беше лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

От срещата следобед между ръководството на Патриотичния фронт и премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, Каракачанов очаква „да се проведе един нормален разговор".

Той отново отказа да каже дали има нещо против назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. Каза единствено, че е нормално подобни назначения да се съгласуват с тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!