Ева Паунова твърди, че с нейна помощ са създадени 50 000 работни места

OFFNews 03 юни 2015 в 13:20 10931 8

Ева Паунова.

"50 000 работни места за младежи, създадени за по-малко от година - с това доказваме, че борбата с безработицата може да бъде успешна кауза."

Това обяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по повод инициативата "Алианс за младежта", включваща близо 200 компании, които са поели ангажимент да създадат 100 000 възможности за стаж и заетост за млади хора в ЕС.

Инициативата преизпълни поставените цели, защото следва ясна икономическа логика - да създава възможности, развива таланта и насърчава продуктивността, твърди Паунова.

Тя изтъкна, че подкрепя Алианса за младежта още от самото му стартиране през 2014 година.

Паунова твърди още, че това е в съответствие с подхода на Европейската народна партия към борбата с безработицата - изграждането на стабилна и просперираща икономика, която да открива нови работни места.

До момента към Алианса у нас са се присъединили 30 български и международни компании, които са създали 1400 работни места и възможности за стаж за младежи. Две трети от участващите работодатели са обявили, че ще предложат постоянни трудови договори на младежите, заети при тях благодарение на инициативата, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Миналото лято друг евродепутат - Николай Бареков, твърдеше, че "България без цензура" ще открие един милион работни места за осем години.

ББЦ работи върху амбициозна икономическа програма, която ще позволи през следващите осем години в България ситуацията да се нормализира и да бъдат създадени един милион работни места, обещаваше тогава Николай Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови