Български евродепутат пита за британците, които живеят на помощи в ЕС

Георги Савчев 21 януари 2015 в 17:05 57587 18

Ева Паунова.

Великобритания няма причини да поддържа негативното становище спрямо имиграцията, заяви българският евродепутат от ЕНП Ева Паунова.

Имиграционната ситуация в Европа е по-многопластова, отколкото британските националисти признават. Ето защо трябва да сложим край на опростената риторика, промотирана от Великобритания, според която свободното движение е заплаха за тяхната страна, коментира Паунова.

Тя се позова на проучване, проведено от „Гардиън“, според което 30 000 британци, пребиваващи в чужбина, се издържат от социални помощи.

Паунова обърна внимание на факта, че в богати държави-членки на ЕС като Германия, Швеция, Дания, Люксембург и Франция живеят хиляди англичани, които имат достъп до социални надбавки, в пъти по-щедри от тези, предоставяни на Острова.

Миналата година българският евродепутат се обърна и към британския министър-председател с въпрос: „А какво ще стане, ако останалите страни-членки с големи британски общности решат, че англичаните не са добре дошли на тяхна територия?“.

Европейските лидери няма да допуснат ограничението на правото на свободно движение, а аргументите на британците губят своята правдоподобност, твърди Паунова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews