ЕС третира България като колония в случая с "Южен поток"

ОFFNews Последна промяна на 11 декември 2014 в 17:37 2774 24

Сергей Наришкин

"Западът постъпи с България като с колония в случая с "Южен поток" и по отношение на икономическите интереси на страната", заяви председателят на руската Държавна дума Сергей Наришкин, цитиран от РИА "Новости".

"С България постъпиха практически като с колония. Просто срамно", заявява Наришкин. Той допълни, че експертите вече оценяват загубите за европейската икономика от т.нар. санкции и антисанкции на десетки милиарди евро.

Тази година трябва да се добавят и пропуснатите ползи от неосъществените проекти като "Южен поток", който беше спрян и с решението на Европейската комисия, и с решението на България, взето под натиска на Брюксел и Вашингтон", смята председателя на руската "Дума". 

Припомняме, че Русия се отказа от проекта "Южен поток" в началото на декември. Газопроводът трябваше да мине през Черно море и България и да доставя газ до Унгария, Австрия и Италия. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.12 2014 в 10:47

до: Професор Балкански

Ами разликата е, че сега можем да ти четем простоиите под всяка една статия, а по сАветско време отдавна щеше да дялкаш камъни в Белене за такива постове.
Всъщност не знам дали го осъзнаваш, но точно еврогейския съюз който толкова плюеш, е причината такива хора, като тебе да съществуват и то на свобода, т.е. сам режиш клона на който стоиш, но те така сте всички рубладжии, силата не ви е в мисленето.

12.12 2014 в 10:24

И още нещо,много съм любопитна как ще изпълнят технологично прокарването на тръбата за газа по дъното на Черно море,по цялата му дължина чак до до Турция,как се заварява в агресивна среда от сероводород...И какво стана с "революционното"откритие на нашите ,български учени от БАН за получаване на газ от сероводорода на Черно море?...Или заради пУтин и това откритие ще потъне някъде "забравено"...И още един въпрос,искат ли руснаците собственост на земята под тръбите на сушата от Ердоган,както искат от нас?И каква е цената на газа за Турция ,дали е 450 долара за 1000 куб.м.както за нас?

12.12 2014 в 10:07

Е ,колко е цената,напишете я ...или е "строго секретно"...Аз знам за 450 долара на 1000 куб.м.Поправете ме ако греша.Освен това може да ми кажете ,коя друга държава освен България плаща толкова на руснаците?Само през 1998 г. Бакърджиев беше договорил с Газпром по 80 долара за 1000куб.м.,но Р.Овч. когато дойдоха на власт с Кобургота развалиха този договор-не било честно за Русия,от тогава Руснаците ни продават на най-високите цени ,така било по-честно.Така ,че по-добре да сме по-независими от Русия ,по други пътища можем да получаваме газ по-евтино,дори ако я купуваме от Турция.

12.12 2014 в 01:21

Тест, лъжеш! В евростат се вижда-колко е цената.

12.12 2014 в 00:12

test, цената на газта е пазарна, ние нямаме алтернатива, само на тръбата през Украйна разчитаме, така че каквато и цена да искат - само можем да помолим за по-ниска и да се съгласим. Другите държави си имат и собствен, и възможност за доставка от съседите, имат алтернативни възможности и могат да се пазарят за цената. А защо е така - не са ни виновни руснаците, отдавна трябваше да се направят връзките с Гърция и Румъния, да разработим свои находища.

11.12 2014 в 23:45

ай сиктер! Продавате ни газ най-скъпо от цяла европа!

тоя ще ни каже какви сме, докато идваха тука и никой не смееше да обели дума и изпълнявахме к ато слуги тогава им беше добре.

потърсете в интернет цените на газа за европа!

11.12 2014 в 22:47

Аз пък ще кажа, че Русия отдавна е второстепенна икономическа сила. Някои може ли да посочи поне една промишлена стока, която е конвенционална, автомобили ли, трактори ли, компютри ли. Западът я помпа, защото така му е удобно да й повдига самочувствието. Така, че не е възпитано председателят на Думата да дава определения за чужди държави, нито сме им съюзници, нито нищо. Само, че комплексарщината започва да им избива, защото виждат на какво чередже са.

11.12 2014 в 22:29

Гледам, пак сте се наредили в кръгче и си душите, един на друг, под тролските опашки.
Ха дано, русите да спрат газа, поради кражбА на фашистките ви приятелчета и тогава да ви видя-как ще пищите и пак в неправилната посока! Макар, че Путин е изключително великодушен и няма да го направи!
Бъдете здрави!

11.12 2014 в 19:50

Бърз въпрос.
-Какво ви пука за "Южен Путок" ?
В България никога не е имало такова такова чудо, като нарицаемото съществително по-горе. Какво и ма за жалене?
Това е просто, краят на една зависимост и началото на друга!
Само че, до де всички блеят, да не се окажем в нова абсурдна ситуация?