Ердоган събира Дал и Местан за вота? Отговорът в събота

OFFNews 01 февруари 2017 в 15:01 6716 3

Партията на Касим Дал решава в събота дали ще се яви на предсрочните избори заедно с ДОСТ на Лютви Местан. В момента НПСД е част от Реформаторския блок. 

Изпълнителният политически съвет на НПСД ще заседава на 3 февруари, предложения има всякакви, но решението ще се вземе на форума, заяви пред OFFNews лидерът на НПСД Орхан Исмаилов. 

Той не присъства на първия конгрес на РБ миналата събота, на форума бяха бившият председател Корман Исмаилов и зам.-лидера Тихомир Пейчев. 

За първи път за възможен съюз между НПСД и ДОСТ се заговори след появата на новоизбрания лидер на НПСД Орхан Исмаилов рамо до рамо с Местан на поклонение в памет на загиналите по време на Възродителния процес пред Тюркян чешма. Там бе и посланик Гьокче, който е неотлъчно до лидера на ДОСТ още от изключването му от ДПС. 

Председателят на НПСД тогава коментира: Народна партия свобода и достойнство води последователна и открита политика, която е израз на основните принципи и идеи, с които е създадена партията. Решенията за бъдещето на партията се вземат от Изпълнителния политически съвет и те се оповестяват публично. Всички други спекулации, свързани с бъдещето на партията, са проекция на задкулисието и обслужват неговите интересите. 

Според неофициални информации обаче Местан и неформалният лидер на НПСД Касим Дал, които бяха непримирими врагове и в ДПС, и след напускането на партията-майка, може да заровят томахавките, стимулирани от президента на Турция Реджеб Ердоган. Дал е негов личен приятел от много години, сред любимците му е и Местан.

Според експерти, ако НПСД и ДОСТ се явят заедно на изборите, те със сигурност ще влязат в следващия парламент и ще откъснат още гласове от ДПС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15614

1

OTBPAT

01.02 2017 в 15:29

Една декларацийка за Арменския Геноцид мисля е време да залегне в платформата на ДПС? :))))) Опс... на Патриотите