Quantcast

ЕНП: Има силни съмнения, че българското правителство работи за Европа

OFFNews Последна промяна на 16 юли 2014 в 11:08 10417 34

"Имам силни съмнения, че сегашното българско правителство действително работи за общия европейски интерес."

Това заяви председателят на групата на ЕНП в Европарламента, от която и опозиционната ГЕРБ е час, Манфред Вебер в интервю за агенция "Фокус".

Той изразявал "общи" съмнения към кабинета "Орешарски".

Следващото българско правителство трябвало да работи в по-тясна връзка с другите европейски нации и с Европейската комисия, за да бъде защитен общия европейски интерес.

България трябва да бъде много по-твърда с партньорите на ЕС в сблъсъците на интереси в енергетиката, каза още Вебер, визирайки Русия и проекта "Южен поток".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.07 2014 в 08:18

Ами,да,докато умуваме,кой повече ни е експлоатирал досега-
Русия или Европа/няма пезплатно пиене!/,САЩ/респ.Турция/ще
ни отнемат още от територията/на юг от Стара Планина/...и
тогава ще схванем,че проблемът на давещия се е само в него-
вите ръце!

17.07 2014 в 00:56

Прав е off 32 - и преди, и сега:

"Искаме или не това е факт. Германия е най-голямата в Европа по-всички важни измерения." От всички европейски страни, само Германия е била някога истински безкористен приятел на България.

За съжаление, руснаците, колкото и да се бият в гърдите, никога не са ни помогнали да възстановим териториалната си цялост, и да обединим всички български територии, отнети ни несправедливо по различни международни договори от т.н. "велики сили".

Да, благодарение на техните имперски интереси България получава независимост, обаче като една малка и слаба страна, каквато е до ден днешен, въпреки половинвековно членство във Варшавския договор.

17.07 2014 в 00:22

Веднъж да съм съгласен с Балкански, че Русия никога не ние била приятел. Русия си е империя и си гледа имперските интереси. България я интересува само като колония, васална територия. Толкова!

Да не забравяме кой върна България в османската империя 1829-а след като сме се освободили от турско! и да не забравяме за Берлинския конгрес, да ен забравяме бомбандировките на Варна през първата световна, да не забравяме и унищожението на българската столица от руските хуни, преид паданеот под византийско. От Русия нищо хубаво не е дошло!

A и със статията съм съгласен! Все пак Европа днес се управлява от Меркел. Искаме или не това е факт. Германия е най-голямата в Европа по-всички важни измерения.

17.07 2014 в 00:15

Усещам вонята на мазната Банкянска Тиква!

16.07 2014 в 23:10

Професор Балкански22:22 16 юли 201429
Да живее Третият райх!!!
Какви мизерно неблагодарно племе сме!!!
Вместо в благоговение да пеем химни във възхвала и благодарност на нашите свети германски спасители за това, че "за кратко се появява лъч надежда за осъществуване на националния идеал: БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА", Ние какво "забиваме им нож в гърба" и българското правителство може би си е позволило да не "работи за общия европейски интерес"(то аз не виждам как дори и идея за това би имало, но това е, защото съм платен трол, не като използващите псевдонима Професор Балкански).
Каква черна неблагодарност!!!
Газовите камери е трябвало да бъдат не за евреите,а за нас.

16.07 2014 в 22:22

Единствената страна, която винаги е искала да помогне на България да си върне незаконно заграбените от съседните държави по разни разбойнически международни договори български територии, е Германия. Затова България две световни войни е неотклонно съюзник на немците.

Когато съветския външен министър Молотов е поискал в Берлин немците да се откажат да гарантират българския национален суверенитет и България да бъде изоставена в орбитата на СССР, Хитлер категорично отказва и дава пълни гаранции на нашата страна срещу руските претенции.

Нещо повече, когато Германия освобождава заграбените от т.нар. "велики сили" територии населени с бълтари, те биват върнати на България, и за кратко се появява лъч надежда за осъществуване на националния идеал: БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА.

С договора в Ялта обаче западняците не само ни продават на Москва, и не само не ни връщат българските земи, ами режат и още територии от България. Това е историческата истина - Германия исторически е била единствения истински приятел на България, а империалистическа Русия и западняците винаги са се ръководили от своите геополитически интереси, в ущърб на нашата страна.

16.07 2014 в 21:44

Какво правителство какви..........
То всеки знаен и незнаен чужд политик, като някой си Манфред Вебер ни нарежда какво трябва да правим.
Ми да вземе Манфред Вебер как Германия е "много по-твърда с партньорите на ЕС в сблъсъците на интереси в енергетиката" като спре северен поток или поне ограничи доставките по него.

16.07 2014 в 20:59

Време е Булгаристан да бъде изритан от ЕС. Никога не сме били, не сме и няма да бъдем европейци! Велика е България не на 3 морета, а на 3 ракии. ГОлеми сме на думи и празни на дела. Оставихме други да решават вместо нас и все другите са ни виновни, че някой ни е срал в гащите.

16.07 2014 в 19:50

Тези дни бе осветлен един смайващ факт от нашата история, който досега бе огласяван по никакъв повод. От публикувания в Държавен вестник през януари в далечната 1884 г. Указ № 1144 става ясно, че „безкористната“ помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на тези пари в злато е била точно 32,5 тона злато.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

16.07 2014 в 19:06

Професор Балкански, до вчера ревеше из форумите, как трябвало да се нагъзим на матушка расия, днес за България ми говориш.
Ай, сиктир ве !