Екоминистърът: Никога не съм твърдял, че имам диплома от Мюнхен

ОFFNews Последна промяна на 24 юли 2014 в 08:00 6683 10

Станислав Анастасов
Станислав Анастасов

Наистина не виждам голяма новина, дори не виждам новина - така министърът на екологията Станислав Анастасов коментира пред БГНЕС факта, че е излъгал за дипломата си от Техническия университет в Мюнхен (TUM).

Коментарът му е във връзка с разкритията на сайта за разследваща журналистика "Биволь", че Анастасов е учил три семестъра във въпросното учебно заведение, но никога не се е дипломирал от там.

"Това, което се твърди от "Биволъ", е това, което аз винаги също съм твърдял", казва министърът.

"Никога и никъде не съм заявявал, че съм дипломиран (бел. ред - от Мюнхен) и това стои във всички видове биографии и социални мрежи", заявява Анастасов. "Естествено, има причини да не съм се дипломирал и аз ще ги изложа подробно утре, но наистина не виждам каква е новината", добавя той.
Министърът се зарече да говори "лице в лице с човека, който тиражира тези неща". "Публично ще заявя всичко, за да излязат наяве някои интересни работи", обещава той.

31-годишният Анастасов от ДПС наследи на поста Искра Михайлова, след като тя бе избрана за евродепутат. Според информацията на официалния сайт на ДПС Анастасов бе представен като "завършил "Информатика" в Техническия университет - Мюнхен". На страницата на Министерство на околната среда и водите, в биографията на Анастасов - вече като министър на екологията, вече пише само, че е завършил семестриално факултет "Информатика" в Техническия университет - Мюнхен, Германия. Дипломата му за висше образование е от УНСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.07 2014 в 19:56

ГОЛЕМИТЕ специалисти на ДПС!!!

24.07 2014 в 18:05

Карай, бе! Ние тук не държим на тези неща...Да не сме Германия. Един успял човек на 33 например си работи каквото си иска без диплома. Пък, ако му потрябва си я купува. Като не продават дипломи в Мюнхен, не можаха ли да купят на момчето някаква тукашна - еколог, юрист, туй-онуй...Нещо като за министър в МОСВ.

24.07 2014 в 13:00

ebi si majakta be ibrik, kvo mi se opravdavash ?
da eba majka vi gladna da eba !

24.07 2014 в 11:20

Лошо, младежа, лошо започваш ! И изобщо, защо му е Германия, да се беше записал в полулегалния български филиал на някой руски квази-университет или направо във ВИИ "Карл Маркс", или както там се именува сега, не би имал никакви проблеми.
Но момчето има още много да копае. Я му вижте очилата на портрета. Поне 10 пъти по-евтини са от тези на вожда Лютфи.
Дерзай!

24.07 2014 в 11:08

A от екология какво разбира?

24.07 2014 в 11:04

Много глупаво момче... Не бил посочил степен, а само, че е завършил... По-тъпо оправдание нямаше как да измисли. Когато имаш 6 семестъра, коректно е да се каже - учил в Техническия Университет в Мюнхен, но не завършил!!! Елементарен е... Само не разбрах Анна Цолова защо не го притисна, а го остави да си плямпа глупостите!

24.07 2014 в 10:04

Маринчо, точно в държавните университети буташ, или по скоро те насилват да буташ! УНСС даже в песен се появи, 3 изпита за 200 марки и едно прасе,но е доата по скъпо, казваши ти 1000 лв. или не минаваш ;)

24.07 2014 в 09:43

Тъжна картинка, човек учи, мъчи се, бачка паралелно, ЗАВЪРШВА, а тоя .......... дето два изпита не може да вземе става министър. Вие как си го представяте - от информатика, на стопанско управление - той горкия не знае сам кво иска, вие искате да управлява. Фурнаджийски лопати

24.07 2014 в 09:16

"Според информацията на официалния сайт на ДПС Анастасов бе представен като "завършил "Информатика" в Техническия университет - Мюнхен".

А т'ва к'во е? Само загатване за завършено образование???

24.07 2014 в 08:57

В Германия има една особеност. Ако не си вземеш изпита от третия път те изключват от университета и връщане назад няма. В България има друга особеност. Ако не те приемат в държавния университет или те приемат и по-късно(след като прекъснеш) разбереш, че за нищо не ставаш, отиваш в НБУ или някой от другите освободени университети. Там не ги интересува дали си тъп или умен, дали ти се отдава ученето. Там трябва да буташ по 1,2 всеки семестър.