Quantcast

ЕК ще разследва сигнал за изборни измами на ДПС

Последна промяна на 17 януари 2014 в 13:36 2782 3

Бюлетини
Бюлетини

Европейският парламент е разгледал и определил като допустим сигнал на ГЕРБ за търговия с гласове по време на парламентарните избори през май миналата година.

От ГЕРБ са получили отговор на 8 януари. Европейският парламент е възложил на Еврокомисията да разследва обстоятелствата по сигналите, предоставени от ГЕРБ.

На 17 май партията на Бойко Борисов изпратиха сигнал го главния прокурор Сотир Цацаров, ОССЕ, ПАСЕ и ЕП във връзка с постъпила при тях информация за изборни измами на 12 май. От ГЕРБ алармират за схеми в Област Враца и Област Варна.

И в двата случая според ГЕРБ става въпрос за манипулация на гласове, организирана от ДПС. В сигнала за Област Варна се посочва, че инициатор на схемите е водачът на варненските листи от ДПС Йордан Цонев, който в момента е председател на финансовата комисия в парламента.

От Европейския парламент посочват в писмото си, че ще информират ГЕРБ за развоя на разследването и ще предприемат мерки в зависимост от заключенията на ЕК.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.01 2014 в 17:33

Bastor,и на мене ми се иска сами да се оправяме,ама след 24 години опити в тая насока,се разбра,че НЕ СТАВА! Все повече стават примерите,които показват,че съдебната ни система се активизира по залежали дела за големи далавери,едва след като получи юридически остен в задника,я от Брюксел,я от Страсбург!

17.01 2014 в 15:22

На мен пък винаги ми се е искало да не се налага намесването на чужди държави във вътрешните работи на България.

Де да можехме сами да отрежем тези 50,000 фиктивни гласа за ДПС от Турция, а не пак да разчитаме на ЕК.

Докато депутатите ни са подлоги като станишко, орехчо и компания - така ще е.

17.01 2014 в 14:49

Айде,хаирлия да е!Дано ЕК да е по-експедитивна от нашия съд.