ДСБ: Администрацията мачка бизнеса

30 април 2013 в 20:38 3803 7

Бюрокрацията трябва да се намали с 90 процента, заяви Костов. Снимка: Георги Христов
Бюрокрацията трябва да се намали с 90 процента, заяви Костов. Снимка: Георги Христов

Администрацията – централна и местна, си е присвоила огромни правомощия и буквално смачква бизнеса, заяви в Хасково Иван Костов.

Кризата е следствие на разрушаването на пазара, а това пък е следствие от нелоялната конкуренция. Тя от своя страна се дължи на монополите и картелите. Затова изходът от сегашната криза е възстановяването на свободния пазар, подчерта лидерът на ДСБ.

По думите му в момента се наблюдава как политиците злоупотребяват с власт по отношение на бизнеса - държавата на практика е иззела свободните отношения между фирмите.

Костов даде пример с човек от Смолян, който решил да пререгистрира фирмата си от едноличен търговец в ООД:

„Човекът трябвало да извади 50 разрешения. На това отгоре половината от тях се намирали при съответните чиновници. Тоест той трябвало да обикаля от институция в институция, от чиновник на чиновник, за да пререгистрира една работеща фирма. Затова тази бюрокрация трябва де се намали с 90 на сто”, категоричен бе Костов.

Според Иван Костов сегашната криза в страната не е толкова тежка, колкото през 1996 година: „Имаме стабилни банки, стабилен лев, сега задачата е далеч по-лесна, отколкото през 1996 година”.

Лидерът на ДСБ е в Хасково, за да подкрепи водача на листата на коалиция ДСБ-БНФ Деница Сачева.

Тя е умното и красиво лице на партията. Когато ме питат за млади хора в ДСБ, винаги посочвам първо нея. Тя е голямата ни надежда, каза Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови