ДСБ: Борисов и Цветанов заплашват демокрацията

Елица Мартинова 30 април 2013 в 11:28 2735 6

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Не вярваме, че хората на Борисов и Цветанов могат да проведат честни и свободни избори. Демократичният процес бе заплашен при предходното управление, пишат от коалицията в декларация до медиите.

Както стана ясно в понеделник, коалиция „ДСБ – БДФ“ ще участва в паралелното преброяване на изборните резултати, организирано от опозиционните партии.

За паралелното преброяване в нощта на 12 срещу 13 май е наета австрийска фирма. В инициативата са се включили всички опозиционни партии от 41-то Народно събрание и партията на Меглена Кунева.

Акцията на БСП, ДПС, Движение България на гражданите, “Атака” и ДСБ се налага заради редицата съмнения за купуване на цели секционни и районни избирателни комисии, подмяна на протоколи и бюлетини.

В декларацията си днес ДСБ подчертават, че ще съблюдават внимателно изборния процес, за да гарантират прозрачността му.

Ето и пълния текст на декларацията:

По повод опитите на партия ГЕРБ да организира подмяна на изборните резултати от 12 май заявяваме: “Демократи за силна България и Български демократически форум” не вярваме, че хората на Борисов и Цветанов могат да проведат честни и свободни избори. Ето защо ще участваме в паралелно преброяване на изборните резултати. Ние ще бъдем гарант за прозрачност и честност при отчитането на резултатите, ще дадем своя принос към съхранението на демократичния процес, който бе заплашен в предходното управление. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!