ДПС са готови да говорят с всички партии в парламента

ДПС събра по-голяма подкрепа от миналите два вота, твърди Мустафа Карадайъ

Ружа Райчева 14 ноември 2021 в 23:23 1230 1

Халил Летифов, Искра Михайлова, Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев.

Снимка БТА/Минко Чернев

Халил Летифов, Искра Михайлова, Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев.

Готови сме да говорим с всички парламентарно представени партии и коалиции, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на брифинг след обявяването на първоначалните резултати от изборите 2 в 1. 

Според данните на "Галъп интернашънъл болкан" при 96% паралелно преброяване, кандидат-президентската двойка Карадайъ- Михайлова са събрали 9,4% от гласовете на избирателите, а ДПС са получили 10,8%.

"В 45-ото Народно събрание бяхме заявили, че отчитаме вота на избирателите като желание за промяна и ако новите партии бяха предложили правителство, ние безусловно щяхме да ги подкрепим. В 46-ото НС поставихме условие за наша подкрепа за правителство – възстановяване на демокрацията и държавността в страната, защото всички виждаме как и държавността, и демокрацията са в криза", категоричен е Карадайъ. 

Той благодари на всички български граждани, упражнили правото си на глас, както и на всички граждани, които са подкрепили него и Михайлова:

"Специално бих искал да благодаря на всичките ни партийни структури, целия партиен апарат и нашите симпатизанти, които удръжаха на всякакви репресии. Едно е факт – тези избори отчитат най-ниската избирателна активност от демократичните промени насам. И то при задължително гласуване - съгласно ИК."

Карадайъ твърди, че днес е имало по-голяма избирателна активност в Турция спрямо изборите през юли и април

"На първо време очакваме всички избрани да спазват Конституцията и законите на страната. А след това от онези, които имат намерение да предлагат правителство – възстановяване на държавността и демокрацията", заяви Мустафа Карадайъ. 

Същевременно той обяви, че въпреки ниската избирателна активност, Движението за права и свободи подобрява резултата си спрямо последните два вота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

DYDYE

19.11 2021 в 21:57

Те са готови , но могат ли да говорят български ????


bay sen vatanını bilmiyorsun :
Ülkenizin iki haftada iki kez depremle vurulmasına şaşmamalı..

hadi bir daha it kendini bir deprem daha..

ха ха ха !!!


 
X

Да помогнем на украинските деца!